Zapiekane przegrzebki i ziołowy SOS maślany
Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 218 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka koszernej soli, tymianku, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z sosem ziołowo-maślanym i Orzo, Zapiekane przegrzebki z sosem Estragonowo-maślanym, oraz Zapiekane Przegrzebki W Sosie Maślanym Cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować orzo zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, z pominięciem soli i tłuszczu.
Drenaż. Powrót na patelnię; wymieszać 1 łyżkę natki pietruszki, 1 łyżkę szczypiorku, oliwę z oliwek i 1/8 łyżeczki soli. Trzymaj ciepło.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Posypać przegrzebki równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; zalać przegrzebki sprayem do gotowania.
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Połączyć wino, szalotki, i ocet w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 minut lub aż płyn zmniejszy się do 1 łyżki stołowej. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodać kostki masła, po jednym na raz, ubijając po każdym dodaniu, aż masło zostanie w pełni włączone. Wymieszać 1 łyżkę natki pietruszki, 1 łyżkę szczypiorku, 1 łyżeczkę tymianku, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Przegrzebki podawać z sosem i orzo.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki można łączyć z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.