Zapiekane ostrygi
Przepis na Ostrygi zapiekane można przygotować w około 30 minut . Ten przepis na pescatarian przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 1,05 dolara za porcję . Jedna porcja zawiera 525 kalorii , 7 g białka i 41 g tłuszczu . Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką grubo słone krakersy, sól selerową, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 32% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ostrygi zapiekane , Ostrygi zapiekane II i Ostrygi zapiekane .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wybieraj ostrygi wolne od muszli. W głębokiej naczyniu żaroodpornym wymieszaj krakersy, bułkę tartą i roztopione masło.
Na dnie zapiekanki ułóż cienką warstwę mieszanki okruchów. Przykryj połową ostryg. Dopraw śmietanę gałką muszkatołową, solą, pieprzem i solą selerową (jeśli używasz).
Połowę tej mieszanki wylej na ostrygi. Na kolejną warstwę ułóż ostrygi, 3/4 pozostałej masy okruchowej i przykryj sezonowaną śmietaną. Posyp pozostałymi okruszkami.
Piec przez 20 do 25 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia.