Zapiekana tarta ziemniaczano-ziołowa
Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 179 kalorii, 9g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, jajka, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Zdrowe I Pyszne: Ziemniaki Zapiekane W Ziołach, Zapiekanka Ziemniaczana, oraz Zapiekanka Ziemniaczana Zapiekanka Ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować Maślane Ciasto Łuszczące Się.
Przynieś ziemniaki, 1 łyżeczka. sól, i woda do przykrycia do wrzenia na dużej patelni na średnim ogniu; gotować 5 do 7 minut lub do miękkości.
Odcedzić ziemniaki i osuszyć papierowymi ręcznikami. Fajne 10 minut.
Cebulę gotować we wrzącej osolonej wodzie, aby przykryć w małym rondlu 2 do 3 minut lub do miękkości.
Dobrze spuścić i nacisnąć między ręcznikami papierowymi.
W małej miseczce wymieszać natkę pietruszki i kolejne 2 składniki.
Ubijamy pół na pół, kolejne 4 składniki, połowę mieszanki pietruszki i pozostałą 1/2 łyżeczki. sól.
Połowę ziemniaków rozłóż na dnie ciasta. Wierzch z połową sera Gruyre, połową ugotowanej cebuli i połową masy jajecznej; powtórz warstwy raz.
Piec w 350 na blasze wyłożonej folią aluminiową 40 do 45 minut lub do momentu ustawienia środka.
Posypać pozostałą mieszaniną pietruszki.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.