Zaklinacz: Naleśniki Z Cukinią Redux
Zaklinacz: naleśniki z cukinią Redux to bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 492 kalorie, 11g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 80 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oleju z orzeszków ziemnych, mąka, dość cukinia, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zaklinacz: Naleśniki Z Cukinią, Zaklinacz: Pizza z cukinią i Pesto, oraz Chrupki Zaklinacz: co zrobić ze zbyt dużą ilością jarmużu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zetrzyj cukinię na dużych otworach tarki do pudełek lub w maszynce kuchennej za pomocą tarczy rozdrabniającej.
Zmieloną cukinię umieścić w durszlaku w zlewie i posypać solą. Rzucać, aby połączyć.
Odcedzić na 30 minut, następnie podnieść garść i wycisnąć jak najwięcej wilgoci.
Umieść na ręczniku kuchennym lub podwójnej warstwie ręczników papierowych.
W średniej misce, połączyć jajka, cukier, wanilia, cynamon, i gałka muszkatołowa. Bij dobrze widelcem.
Dodać odsączoną cukinię i wymieszać.
Posypać mąkę i proszek do pieczenia na wierzchu i wymieszać widelcem tylko do dobrze połączone.
Podgrzej jedną łyżkę oleju na średnim ogniu w szerokiej, ciężkiej patelni. Gdy olej jest gorący, Wrzuć ciasto na patelnię, ubijając łyżkę stołową. Gotować około trzech minut z pierwszej strony, aż ładnie rumiane. Flip i gotować przez około dwie minuty więcej.
Ułożyć ugotowane naleśniki na półce i powtórzyć z pozostałym olejem i cieście.
Podawać z masłem i syropem klonowym (choć same w sobie są słodkie).