Włoskie Paluszki Chlebowe
Włoskie paluszki chlebowe to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 35 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 32. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, złoto, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Włoskie Paluszki Czosnkowe, Miękkie Włoskie Paluszki Chlebowe, oraz Włoski Czosnek Parmezan Pieczywo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskaj arkusze ciastek sprayem do gotowania. W dużej misce umieść drożdże. W rondlu 1-quart podgrzej wodę na średnim ogniu, aż się ogrzeje, a termometr odczytu natychmiastowego odczyta od 41° do115.
Drożdże zalewamy wodą; mieszamy do rozpuszczenia drożdży. Wymieszać z cukrem, 1 łyżeczką soli, 1/4 szklanki oleju i 1 szklanką mąki. Beat z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż gładka. Drewnianą łyżką wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, około 1/2 szklanki na raz, aż ciasto będzie miękkie, pozostawia stronę miski i jest łatwe w obsłudze (ciasto może lekko lepkie).
Mąkę lekko posypać blatem lub dużą deską do krojenia.
Wyłożyć ciasto na mąkę. Zagniataj, składając ciasto w kierunku Ciebie, a następnie obcasami rąk, odpychając ciasto z dala od Ciebie krótkim ruchem kołysania. Przenieś ciasto o ćwierć obrotu i powtórz. Kontynuuj ugniatanie około 5 minut, posypując powierzchnię większą ilością mąki, jeśli ciasto zacznie się przyklejać, aż ciasto będzie gładkie i sprężyste. Jeśli ciasto jest lepkie, lekko mąki ręce. Uformuj ciasto w jednolitą rolkę o długości 10 cali.
Przetnij rolkę w poprzek na 32 równe części.
Zwiń każdą część w ołówkową linę o długości 8 cali dla grubych paluszków chlebowych lub 10 cali dla cienkich paluszków chlebowych.
Umieść 1 cal od siebie na prześcieradłach.
Pędzel z 2 łyżkami oleju. Lekko spryskać arkusze folii z tworzywa sztucznego sprayem do gotowania; ciasto luźno przykryć folią z tworzywa sztucznego, rozpyloną stroną w dół.
Odstawić w ciepłe miejsce 20 minut.
Umieść separator jaj na małej misce. Rozbij jajko, pozwalając żółtku wpaść do środka separatora, a białko jaja prześlizgnie się przez szczeliny do miski. Przykryć i przechowywać w lodówce żółtka do 4 dni do wykorzystania w innym przepisie.
Przesuń stojak piekarnika do środkowej pozycji piekarnika.
Rozgrzać piekarnik do 177°. w małej misce, ubić białko jaja i 1 łyżkę wody lekko widelcem lub trzepaczką drucianą.
Zmiksuj mieszankę na paluszkach chlebowych, za pomocą pędzla do ciast; posyp grubą solą.
Piec 1 arkusz cookie w czasie 20 do 25 minut lub aż paluszki chlebowe są złociste.
Usuń z arkuszy cookie do regału chłodzącego.
Podawać ciepłe lub schłodzone.