Włoska Tarta Pomidorowa
Włoska tarta pomidorowa może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 20g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.44 za porcję. Mieszanka komercyjnego pesto, jajko, pomidory śliwkowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Włoska Tarta Migdałowa, Włoska Tarta Ze Świeżymi Owocami, oraz Włoska Tarta Ze Świeżymi Owocami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, ugotuj brązowy ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Połącz ugotowany ryż, pesto, parmezan i 1 jajko; mocno wciśnij mieszaninę na dno i do góry 9-calowej płytki ciasta pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 15 minut.
Wyjąć naczynie z piekarnika.
Zwiększenie temperatury pieca do 40
Aby przygotować nadzienie, połącz mleko i kolejne 5 składników (przez 1 jajko) w misce; wymieszaj trzepaczką.
Posypać połowę mozzarelli i połowę prosciutto na dno przygotowanej skorupy. Wierzch z połową plasterków pomidora. Powtórz procedurę z pozostałą mozzarellą, prosciutto i pomidorami.
Wlać mieszaninę mleka na pomidory; piec w 400 przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 (nie wyjmuj tarty z piekarnika); piec DODATKOWE 35 minut lub do Ustawienia. Schłodzić 10 minut przed podaniem.