Wędzona Sieja Gefilte ryba z majonezem chrzanowym

Wędzona Sieja Gefilte ryba z majonezem chrzanowym
Przepis wędzona Sieja Gefilte ryba z majonezem chrzanowym jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 430 kalorii, 15g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz majonez, sola, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wędzona Sieja Gefilte ryba w sosie cytrynowo-chrzanowym, Gefilte ryba ze świeżym buraczanym chrzanem, oraz Gefilte Fish Loaf z kremem Buraczano-chrzanowym.

Składniki

1Głowa(odłożyć 1 łyżkę stołową)(odłożyć 1 łyżkę stołową)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojona w plasterki obrana marchewkapokrojona w plasterki obrana marchewka11 łyżka suszonego oreganoliście kopru posiekane (opcjonalnie)liście kopru posiekane (opcjonalnie)1łyżka czerwony ocet winnyCrack 3 z 4 jaj do miski miksera, i ubić, aż Spieniony i zagęszczony, - 3-4 protokół. Dodaj marchew / cebula/scallion / Maca mieszanki posiłku, i dobrze wymieszaćCrack 3 z 4 jaj do miski miksera, i ubić, aż Spieniony i zagęszczony, - 3-4 protokół. Dodaj marchew / cebula/scallion / Maca mieszanki posiłku, i dobrze wymieszać4Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)15krewetki i żyłkiRyba GefilteRyba Gefilte15krewetki i żyłkiWędzona Sieja Gefilte ryba z majonezem chrzanowymWędzona Sieja Gefilte ryba z majonezem chrzanowym15krewetki i żyłkiadaptacja z wędzonej białej ryby Gefilte Jayne Cohen z sosem cytrynowo-chrzanowym w Bon Appetit, Maj 2002adaptacja z wędzonej białej ryby Gefilte Jayne Cohen z sosem cytrynowo-chrzanowym w Bon Appetit, Maj 20022ząbki czosnku, prasowaneząbki czosnku, prasowane791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwechrzan preparowanychrzan preparowany11 łyżka suszonego oreganodo smarowania wkładkido smarowania wkładki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudo smarowania wkładkido smarowania wkładki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMączka z macyMączka z macy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo15krewetki i żyłkiMajonez ChrzanowyMajonez Chrzanowy15daje paszteciki, w zależności od wielkości pasztecików i ilości dodatkowego wymaganego posiłku z macądaje paszteciki, w zależności od wielkości pasztecików i ilości dodatkowego wymaganego posiłku z macą22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula0Batoniki toffi Heath1 tubka gotowego ciasta na pizzę kupionego w sklepie1 tubka gotowego ciasta na pizzę kupionego w sklepie1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane szalotkiposiekane szalotki680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesola (lub inne łagodne ryby, takie jak flądra), pokrojone w kostkęsola (lub inne łagodne ryby, takie jak flądra), pokrojone w kostkę340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesieja wędzona, płatkowana z kościsieja wędzona, płatkowana z kości

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia9
Magazyn