Wędzona herbata pierś z kaczki z gruszkami i jagodami Jus

Wędzona herbata pierś z kaczki z gruszkami i jagodami Jus
Wędzona herbata pierś z kaczki z gruszkami i jagodowym Jus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 562 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 7,76 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka gruszek bosc, masło, liście herbaty darjeeling i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Spróbuj Wędzona herbata pierś z kaczki z gruszkami i jagodami Jus, Pierś Z Kaczki Wędzonej Herbatą, oraz Wędzona Pierś Z Kaczki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Marynowana kaczka
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
2
Wypłukać piersi i osuszyć. Za pomocą ostrego noża, ocena skóry w 1/2-calowy Wzór crosshatch, uważając, aby nie przeciąć tłuszczu do mięsa poniżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Piersi posypać pieprzem i łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
4
W dużej misce, wymieszać szalotki, cynamon, imbir, Pozostałe 1/8 łyżeczki soli, i anyż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
Zielona CebulaZielona Cebula
CynamonCynamon
ImbirImbir
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać piersi kaczki i wrzucić do połączenia, upewniając się, że obie piersi są całkowicie pokryte mieszaniną. Przykryć i schłodzić w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
6
Ziemniaki pieczone
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony ZiemniakPieczony Ziemniak
7
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Nakłuć ziemniaki widelcem, owinąć każdy w folię aluminiową i umieścić na obramowanej blasze do pieczenia. Pieczeń, obracając się raz, do miękkości, 35 do 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Rozpakuj ziemniaki i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Pokrój wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala. Przechowywać w lodówce do momentu użycia. (Ziemniaki można prażyć do 4 godzin wcześniej i schładzać, przykryć.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
10
Warzywa blanszowane
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
11
Przygotuj dużą miskę z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
W średnim rondlu na dużym ogniu doprowadzić osoloną wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Przenieść kukurydzę na średnie sito i zanurzyć sito w wrzącej wodzie. Kukurydzę ugotować na sicie, odsłoniętym, aż będzie krucho-miękka, 2 do 3 minut, następnie podnieść Sito z wrzącej wody i natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie, aby przestać gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
14
Osuszyć kukurydzę, osuszyć i przenieść do dużej miski. Powtórz proces ze szparagami, a następnie marchewką, umożliwiając powrót wody do wrzenia między każdą porcją. Przechowywać w lodówce warzywa aż do momentu użycia. (Warzywa można gotować do 4 godzin wcześniej i schładzać, przykryć.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SzparagiSzparagi
MarchewMarchew
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
15
Gruszki Poach
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
16
Linia duża obramowana blacha do pieczenia z ręcznikami papierowymi i górą z stojakiem chłodzącym drut. W rondlu 3-quart na dużym ogniu, wymieszać 4 szklanki wody, sok z cytryny, cynamon i sól. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego poziomu, dodać gruszki stojące pionowo i częściowo przykryć pokrywką. Gruszki dusić do miękkości, około 15 minut, a następnie, za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść do stojaka. Pozostawić do spuszczenia i ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce aż do momentu użycia. (Gruszki można gotować do 24 godzin wcześniej i schładzać, przykryć).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CynamonCynamon
GruszkaGruszka
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
17
Zrób blueberry jus
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
18
W ciężkich, 1 1/2-quart rondel na umiarkowanym ogniu, rozgrzać olej, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
19
Dodaj cebulę, marchew, i Por, i smażyć, aż zmiękną i światło złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CebulaCebula
PorPor
20
Dodać wino, podgrzać do wysokiej temperatury i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło do umiarkowanie wysokiej i dusić energicznie, odkryte, aż ciecz zmniejszy się o 2/3, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
21
Dodaj bulion, laskę cynamonu i kardamon, podnieś ciepło do wysokiej i zagotuj. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina jest wystarczająco gęsta, aby lekko Płaszcz Z Tyłu łyżki, 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KardamonKardamon
StadoStado
22
Wlać przez sitko o drobnych oczkach do małego, czystego rondla. Przykryć i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
23
Smoke duck
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
24
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
25
Dno linii woka i wnętrze pokrywy z podwójną warstwą folii o dużej wytrzymałości, pozostawiając 3-calowy zwis wzdłuż krawędzi. W małej misce, wymieszać liście herbaty i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
26
Posypać mieszaninę równomierną warstwą na dnie woka i ustawić stojak w woku (powinien spoczywać około 2 cale od dołu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
27
Ciepło ciężkie, 12-calowa patelnia na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
28
Wyjąć piersi kaczki z marynaty i przenieść, od strony skóry w dół, na patelnię. Sear bez ruchu, aż skóra jest głęboko złoty kolor, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
29
Używając szczypiec, przenieś piersi, skórę bokiem do góry, do stojaka w wok, układając około 1 cala od siebie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
30
Podgrzewaj wok na wysokim ogniu, odsłonięty, aż pojawią się stałe smugi dymu, 5 do 10 minut. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego, następnie przykryć wok i, używając rękawic kuchennych, złożyć zwis folii z wok i pokrywy razem, zaciskając, aby szczelnie zamknąć (folia będzie bardzo gorąca). Dymu piersi kaczki 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
31
Podczas gdy kaczka pali, gruszki glazury
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
GruszkaGruszka
Cała KaczkaCała Kaczka
32
Każdą gruszkę pokroić na pół wzdłuż i, za pomocą małej łyżki lub melona baller, usunąć nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelonMelon
NasionaNasiona
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Melon BallerMelon Baller
33
W ciężkich, 12-calowa patelnia na umiarkowanie wysokim ogniu, roztopić masło. Wymieszać z cukrem, następnie dodać gruszki i delikatnie wymieszać. Gotować, odsłonięte, odwracając raz, aż gruszki są karmelizowane, około 5 do 6 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
GruszkaGruszka
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
34
Zdjąć z patelni i ogrzać, przykryć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
35
Finish kaczka i ziemniaki
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Cała KaczkaCała Kaczka
36
Gdy piersi będą palić 10 minut, ostrożnie rozpakuj folię (dym i para będą się kłaniać). Za pomocą szczypiec przełożyć piersi do naczynia do pieczenia i wstawić do piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SzczypceSzczypce
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
37
Ziemniaki przełożyć na blachę do pieczenia i umieścić obok kaczki w piekarniku. Pieczona kaczka do pożądanej doneness, 7 do 8 minut dla średnio rzadkich (termometr instant-read włożony do piersi odczyta 57°).
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
38
Przełożyć piersi na deskę do rzeźbienia, namiot z folią i odstawić na 5 minut przed krojeniem. Gdy ziemniaki są ciepłe, wyjąć z piekarnika, przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
39
Podczas gdy kaczka odpoczywa, wykończ warzywa
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cała KaczkaCała Kaczka
40
W ciężkich, 12-calowa patelnia na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać olej, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
41
Dodaj szparagi, marchew, i kukurydza i smażyć, aż lekko rumiane i podgrzewane przez, o 7 protokół. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Kukurydza Dla NiemowlątKukurydza Dla Niemowląt
MarchewMarchew
42
Zakończ sosem i kaczką i podawaj
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
43
W razie potrzeby, podgrzać sos na małym ogniu. Wymieszać z jagodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
SOSSOS
44
Podziel plastry ziemniaków na 4 duże talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
45
Piersi kaczki posypać pieprzem. Trzymając ostry nóż pod kątem 45 ° f, pokrój każdą pierś kaczki na cienkie plasterki. Ułóż plastry na wierzchu ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
ZiemniakZiemniak
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
46
Umieść 1 gruszkę na pół z boku każdego talerza i ułóż warzywa na drugiej stronie. Łyżka jagodowego jus na talerzach i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
GruszkaGruszka

Składniki

12szparagi, przycinane i cięte poprzecznie na trzecieszparagi, przycinane i cięte poprzecznie na trzecie12lub 6 małych dyni, podzielonych na ćwiartki (wybierz te, które są jasnozielone, ale ciężkie jak na swój rozmiar)lub 6 małych dyni, podzielonych na ćwiartki (wybierz te, które są jasnozielone, ale ciężkie jak na swój rozmiar)0Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzucałe świeże jagodycałe świeże jagody2gruszki firmy Bosc, obranegruszki firmy Bosc, obrane1zielony kardamon, lekko rozgniecionyzielony kardamon, lekko rozgnieciony1( bakłażany)marchewkę obrać i pokroić w dużą kostkę (ok. 1/2 szklanki)marchewkę obrać i pokroić w dużą kostkę (ok. 1/2 szklanki)1Cała laska cynamonuCała laska cynamonu680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeMulard bez kości * połówki piersi kaczki ze skórąMulard bez kości * połówki piersi kaczki ze skórą12uszy świeża kukurydza, * * łuskanauszy świeża kukurydza, * * łuskana11 łyżka suszonego oreganoświeże liście kolendry, grubo posiekaneświeże liście kolendry, grubo posiekane1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony0Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony1por, tylko biała część, pokroić w dużą kostkę (ok. 3/4 szklanki)por, tylko biała część, pokroić w dużą kostkę (ok. 3/4 szklanki)11 łyżka suszonego oreganoświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodubulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodu11 łyżka suszonego oreganooliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1cebula czerwona, pokrojona w dużą kostkę (ok. 1 1/2 szklanki)cebula czerwona, pokrojona w dużą kostkę (ok. 1 1/2 szklanki)4szalotki, tylko białe i jasnozielone części, drobno posiekaneszalotki, tylko białe i jasnozielone części, drobno posiekane1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól morska drobnasól morska drobna11 łyżka suszonego oreganoCukier DrobnyCukier Drobny2largessłodkie ziemniaki (łącznie około 1 funta)słodkie ziemniaki (łącznie około 1 funta)1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoLiście herbaty DarjeelingLiście herbaty Darjeeling22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone1anyż Gwiaździstyanyż Gwiaździsty1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewzmocnione czerwone wino, takie jak port, Marsala lub Maderawzmocnione czerwone wino, takie jak port, Marsala lub Madera
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn