Wędzona herbata pierś z kaczki z gruszkami i jagodami Jus
Wędzona herbata pierś z kaczki z gruszkami i jagodowym Jus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 562 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 7,76 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka gruszek bosc, masło, liście herbaty darjeeling i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Spróbuj Wędzona herbata pierś z kaczki z gruszkami i jagodami Jus, Pierś Z Kaczki Wędzonej Herbatą, oraz Wędzona Pierś Z Kaczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Marynowana kaczka
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
2
Wypłukać piersi i osuszyć. Za pomocą ostrego noża, ocena skóry w 1/2-calowy Wzór crosshatch, uważając, aby nie przeciąć tłuszczu do mięsa poniżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
3
Piersi posypać pieprzem i łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Sól
4
W dużej misce, wymieszać szalotki, cynamon, imbir, Pozostałe 1/8 łyżeczki soli, i anyż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anyż Gwiaździsty
Zielona Cebula
Cynamon
Imbir
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Dodać piersi kaczki i wrzucić do połączenia, upewniając się, że obie piersi są całkowicie pokryte mieszaniną. Przykryć i schłodzić w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kaczki
6
Ziemniaki pieczone
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony Ziemniak
7
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Nakłuć ziemniaki widelcem, owinąć każdy w folię aluminiową i umieścić na obramowanej blasze do pieczenia. Pieczeń, obracając się raz, do miękkości, 35 do 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Blacha Do Pieczenia
9
Rozpakuj ziemniaki i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Pokrój wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala. Przechowywać w lodówce do momentu użycia. (Ziemniaki można prażyć do 4 godzin wcześniej i schładzać, przykryć.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
10
Warzywa blanszowane
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
11
Przygotuj dużą miskę z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
12
W średnim rondlu na dużym ogniu doprowadzić osoloną wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
13
Przenieść kukurydzę na średnie sito i zanurzyć sito w wrzącej wodzie. Kukurydzę ugotować na sicie, odsłoniętym, aż będzie krucho-miękka, 2 do 3 minut, następnie podnieść Sito z wrzącej wody i natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie, aby przestać gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
14
Osuszyć kukurydzę, osuszyć i przenieść do dużej miski. Powtórz proces ze szparagami, a następnie marchewką, umożliwiając powrót wody do wrzenia między każdą porcją. Przechowywać w lodówce warzywa aż do momentu użycia. (Warzywa można gotować do 4 godzin wcześniej i schładzać, przykryć.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Szparagi
Marchew
Woda
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
15
Gruszki Poach
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka
16
Linia duża obramowana blacha do pieczenia z ręcznikami papierowymi i górą z stojakiem chłodzącym drut. W rondlu 3-quart na dużym ogniu, wymieszać 4 szklanki wody, sok z cytryny, cynamon i sól. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego poziomu, dodać gruszki stojące pionowo i częściowo przykryć pokrywką. Gruszki dusić do miękkości, około 15 minut, a następnie, za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść do stojaka. Pozostawić do spuszczenia i ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce aż do momentu użycia. (Gruszki można gotować do 24 godzin wcześniej i schładzać, przykryć).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Cynamon
Gruszka
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Blacha Do Pieczenia
Stojak Na Druty
Ręczniki Papierowe
Patelnia Z Sosem
17
Zrób blueberry jus
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki Amerykańskie
18
W ciężkich, 1 1/2-quart rondel na umiarkowanym ogniu, rozgrzać olej, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
19
Dodaj cebulę, marchew, i Por, i smażyć, aż zmiękną i światło złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Cebula
Por
20
Dodać wino, podgrzać do wysokiej temperatury i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło do umiarkowanie wysokiej i dusić energicznie, odkryte, aż ciecz zmniejszy się o 2/3, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
21
Dodaj bulion, laskę cynamonu i kardamon, podnieś ciepło do wysokiej i zagotuj. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina jest wystarczająco gęsta, aby lekko Płaszcz Z Tyłu łyżki, 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Kardamon
Stado
22
Wlać przez sitko o drobnych oczkach do małego, czystego rondla. Przykryć i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Patelnia Z Sosem
23
Smoke duck
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
24
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
25
Dno linii woka i wnętrze pokrywy z podwójną warstwą folii o dużej wytrzymałości, pozostawiając 3-calowy zwis wzdłuż krawędzi. W małej misce, wymieszać liście herbaty i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Folia Aluminiowa
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
26
Posypać mieszaninę równomierną warstwą na dnie woka i ustawić stojak w woku (powinien spoczywać około 2 cale od dołu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
27
Ciepło ciężkie, 12-calowa patelnia na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
28
Wyjąć piersi kaczki z marynaty i przenieść, od strony skóry w dół, na patelnię. Sear bez ruchu, aż skóra jest głęboko złoty kolor, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kaczki
Marynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
29
Używając szczypiec, przenieś piersi, skórę bokiem do góry, do stojaka w wok, układając około 1 cala od siebie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
30
Podgrzewaj wok na wysokim ogniu, odsłonięty, aż pojawią się stałe smugi dymu, 5 do 10 minut. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego, następnie przykryć wok i, używając rękawic kuchennych, złożyć zwis folii z wok i pokrywy razem, zaciskając, aby szczelnie zamknąć (folia będzie bardzo gorąca). Dymu piersi kaczki 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik Mitt
Folia Aluminiowa
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
31
Podczas gdy kaczka pali, gruszki glazury
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Gruszka
Cała Kaczka
32
Każdą gruszkę pokroić na pół wzdłuż i, za pomocą małej łyżki lub melona baller, usunąć nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melon
Nasiona
Gruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Melon Baller
33
W ciężkich, 12-calowa patelnia na umiarkowanie wysokim ogniu, roztopić masło. Wymieszać z cukrem, następnie dodać gruszki i delikatnie wymieszać. Gotować, odsłonięte, odwracając raz, aż gruszki są karmelizowane, około 5 do 6 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Gruszka
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
34
Zdjąć z patelni i ogrzać, przykryć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
35
Finish kaczka i ziemniaki
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Cała Kaczka
36
Gdy piersi będą palić 10 minut, ostrożnie rozpakuj folię (dym i para będą się kłaniać). Za pomocą szczypiec przełożyć piersi do naczynia do pieczenia i wstawić do piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Szczypce
Folia Aluminiowa
Piekarnik
37
Ziemniaki przełożyć na blachę do pieczenia i umieścić obok kaczki w piekarniku. Pieczona kaczka do pożądanej doneness, 7 do 8 minut dla średnio rzadkich (termometr instant-read włożony do piersi odczyta 57°).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Termometr Kuchenny
Piekarnik
38
Przełożyć piersi na deskę do rzeźbienia, namiot z folią i odstawić na 5 minut przed krojeniem. Gdy ziemniaki są ciepłe, wyjąć z piekarnika, przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Piekarnik
39
Podczas gdy kaczka odpoczywa, wykończ warzywa
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Cała Kaczka
40
W ciężkich, 12-calowa patelnia na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać olej, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
41
Dodaj szparagi, marchew, i kukurydza i smażyć, aż lekko rumiane i podgrzewane przez, o 7 protokół. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Kukurydza Dla Niemowląt
Marchew
42
Zakończ sosem i kaczką i podawaj
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Cała Kaczka
43
W razie potrzeby, podgrzać sos na małym ogniu. Wymieszać z jagodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki Amerykańskie
SOS
44
Podziel plastry ziemniaków na 4 duże talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
45
Piersi kaczki posypać pieprzem. Trzymając ostry nóż pod kątem 45 ° f, pokrój każdą pierś kaczki na cienkie plasterki. Ułóż plastry na wierzchu ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kaczki
Ziemniak
Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
46
Umieść 1 gruszkę na pół z boku każdego talerza i ułóż warzywa na drugiej stronie. Łyżka jagodowego jus na talerzach i podawać natychmiast.