Wątróbki z kurczaka na grzance
Wątróbki z kurczaka na grzance to bezmleczne przystawka. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 14g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 17 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ładnego chleba, szalotki, pietruszki liściastej i pieprzu cayenne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Wątróbki z kurczaka smażone na patelni i orzechy na grzance, Wątróbki Z Kurczaka Smażone, oraz Posiekane Wątróbki Z Kurczaka.
Instrukcje
Wybierz wątróbki, odcinając wszelkie tłuste kawałki i ścięgna, a następnie osuszyć wątróbki.
Do miski włożyć szalotkę, natkę pietruszki i kapary, skropić połową oliwy z oliwek i 1 łyżką octu po Sherry.
Grzać chleb (najlepiej na patelni, ale toster jest w porządku). Wątróbki wrzucić do mąki i pieprzu cayenne, obficie doprawić solą i pieprzem.
Resztę oleju rozgrzać na patelni i smażyć wątróbki na naprawdę dużym ogniu przez 4-5 minut, aż będą brązowe i chrupiące na zewnątrz i ugotowane, ale nadal trochę różowe w środku. Splash pozostały ocet na patelni i bubble w dół Przez 1 min.
Zawartość patelni wymieszać z szalotką i natką pietruszki, wrzucić wszystko razem, doprawić do smaku, następnie ułożyć na tosty. Doprawić odrobiną chrupiącej soli morskiej i podawać.