Wybuchowy krem z masłem orzechowym
Peanut Butter Custard Blast może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 556 kalorii , 13 g białka i 36 g tłuszczu . Ten przepis jest na 15 osób i kosztuje 86 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką mleko, okruchy ciasteczek czekoladowych z kremem, cukier puder i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 34% , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Blast Of Color Mexican Stuffed Bell Peppers , Four-Berry Blast Fruit Smoothie i Apple Custard Pie With Oatmeal Crust .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375°. W małej misce wymieszaj okruchy ciasteczek z cukrem; wymieszaj z masłem. Wciśnij na dno natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13x9 cali.
Piec 8 minut lub do momentu, aż masa będzie gotowa. Ostudzić na kratce.
Do nadziewania w dużym rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, mąkę i sól. Wymieszaj z mlekiem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotuj i mieszaj na średnio-wysokim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia. Wymieszać niewielką ilość gorącej mieszanki z żółtkami jaj; wlać wszystko z powrotem do patelni, stale mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia. Wymieszać 1 szklankę z masłem orzechowym, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Delikatnie wymieszać mieszankę masła orzechowego na patelni.
Wlać na spód ciasta. Ostudzić do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny.
W dużej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj cukier puder i ubijaj, aż powstanie sztywna piana.
Rozsmaruj na mieszance masła orzechowego.
Posyp kawałkami masła orzechowego i orzeszkami ziemnymi.
Skropić syropem czekoladowym.