Wołowina z pieprzem w sosie czosnkowym

Potrzebujesz sosu bezglutenowego i bezmlecznego ? Peppered Beef in Garlic Sauce może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 2 porcji o wartości 352 kalorii , 31 g białka i 21 g tłuszczu każda. Za 2,99 USD za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 30 minut . Jeśli masz pod ręką ząbki czosnku, grubo zmielony pieprz, cebulę i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 60% . Ta ocena jest dobra. Wypróbuj podobne przepisy na kanapki z serem kozim i pieprzem , sos Zhoug (znany również jako sos Schug) – pikantny sos kolendrowy z Bliskiego Wschodu oraz zupę z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą szynką parmeńską oraz grzankami z rozmarynem i czosnkiem .
Instrukcje
Posyp steki pieprzem i solą i dociśnij je z obu stron. Na patelni pokrytej sprayem do gotowania, zrumień steki z obu stron na średnio-wysokim ogniu.
Wyjąć i trzymać w cieple.
Na tej samej patelni wymieszaj pozostałe składniki. Doprowadź do wrzenia; przykryj i gotuj przez 2 minuty. Zdejmij pokrywkę; gotuj przez 5-6 minut lub do momentu, aż mięso będzie ugotowane do pożądanego stopnia wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°).