Wołowina z pieprzem w sosie czosnkowym

Wołowina z pieprzem w sosie czosnkowym
Potrzebujesz sosu bezglutenowego i bezmlecznego ? Peppered Beef in Garlic Sauce może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 2 porcji o wartości 352 kalorii , 31 g białka i 21 g tłuszczu każda. Za 2,99 USD za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 30 minut . Jeśli masz pod ręką ząbki czosnku, grubo zmielony pieprz, cebulę i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 60% . Ta ocena jest dobra. Wypróbuj podobne przepisy na kanapki z serem kozim i pieprzem , sos Zhoug (znany również jako sos Schug) – pikantny sos kolendrowy z Bliskiego Wschodu oraz zupę z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą szynką parmeńską oraz grzankami z rozmarynem i czosnkiem .

Instrukcje

1
Posyp steki pieprzem i solą i dociśnij je z obu stron. Na patelni pokrytej sprayem do gotowania, zrumień steki z obu stron na średnio-wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Odtłuszczonego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Odtłuszczonego Sera Cheddar
Kotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 CaliKotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 Cali
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Nieprażone Pestki DyniNieprażone Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki
2
Wyjąć i trzymać w cieple.
3
Na tej samej patelni wymieszaj pozostałe składniki. Doprowadź do wrzenia; przykryj i gotuj przez 2 minuty. Zdejmij pokrywkę; gotuj przez 5-6 minut lub do momentu, aż mięso będzie ugotowane do pożądanego stopnia wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawSos
Magazyn