Wołowina Po Burgundzku

Wołowina Po Burgundzku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj wołowiny po burgundzku. Na 6,41 zł / porcja, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 852 kalorie, 47g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 322 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka wołowiny chuck, koniak, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Wołowina po burgundzku (bœuf bourguignon / Bœuf à la bourguignonne / beef Burgundy), Wołowina Po Burgundzku, oraz Wołowina Po Burgundzku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Rozgrzać oliwę w dużym holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
4
Dodać boczek i gotować na średnim ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż boczek jest lekko rumiany.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
5
Boczek wyjąć łyżką szczelinową na duży talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6
Kostki wołowe osuszyć papierowymi ręcznikami, a następnie posypać solą i pieprzem. W partiach w pojedynczych warstwach, podsmażyć wołowinę w gorącym oleju przez 3 do 5 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
7
Wyjmij podsmażone kostki na talerz z boczkiem i kontynuuj pieczenie, aż cała wołowina będzie rumiana. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
8
Wrzucić marchew i cebulę, 1 łyżkę soli i 2 łyżeczki pieprzu w tłuszczu na patelni i gotować przez 10 do 15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodać czosnek i gotować przez 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
10
Dodaj koniak, cofnij się i zapal zapałką, aby spalić alkohol.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
KoniakKoniak
11
Mięso i boczek włożyć z powrotem do garnka z sokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Dodaj butelkę wina plus wystarczająco dużo bulionu wołowego, aby prawie pokryć mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
13
Dodać koncentrat pomidorowy i tymianek. Gotować na wolnym ogniu, przykryć garnek szczelną pokrywką i wstawić do piekarnika na około 1 1/4 godziny lub do momentu, gdy mięso i warzywa będą bardzo miękkie po przekłuciu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
14
Połączyć widelcem 2 łyżki masła i mąki i wymieszać z gulaszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
15
Dodać mrożoną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
16
Podsmażyć grzyby w 2 łyżkach masła przez 10 minut, aż lekko rumiane, a następnie dodać do gulaszu. Doprowadzić gulasz do wrzenia na górze pieca, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
17
Aby służyć, toast chleb w tosterze lub piekarniku. Każdy plasterek natrzeć z 1 strony pokrojonym ząbkiem czosnku. Do każdej porcji, łyżka gulaszu na kromkę chleba i posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jadalne Kwiaty, Opcjonalna Dekoracja Talerza, ładne Na ImprezyJadalne Kwiaty, Opcjonalna Dekoracja Talerza, ładne Na Imprezy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia44
Magazyn