Wołowina Po Burgundzku

Wołowina Po Burgundzku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj wołowiny po burgundzku. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 874 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.69 za porcję. Jeśli masz liście laurowe, wołowinę, mielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niebieloną mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Kawa Truskawkowa jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wołowina po burgundzku (bœuf bourguignon / Bœuf à la bourguignonne / beef Burgundy), Wołowina Po Burgundzku, oraz Wołowina Po Burgundzku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
połączyć wino wołowe i 4 ząbki czosnku i marynować przez noc (8 godzin). w holenderskim piekarniku rozgrzać 2 łyżki stołowe oleju słonecznikowego i mieszać w pancetta, aż lekko crip i usunąć.dodać 2 łyżki stołowe oleju i saute pieczarek marchew i seler z goździkiem ziela angielskiego, 4 ząbki czosnku i tymianku 5 minut usunąć i odstawić z pancetta.Usuń wołowinę z marynaty do wina i odstaw marynatę do wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2
Połączyć mąkę sól i pieprz i pogłębiać wołowinę completely.in holenderski piekarnik dodać 2 łyżki oleju i brązowej wołowiny (w partiach, jeśli to konieczne, dodając więcej oleju w razie potrzeby).dodać warzywa, pancetta do wołowiny i mieszać przez minutę.dodaj marynatę do wina skrobanie wszystkich bitów z dołu holenderskiego piekarnika.dodaj pastę pomidorową, wodę, bulion wołowy, liść laurowy i umieść w nagrzanym piekarniku 325 na 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe WędzonaOstra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Podsmażamy perłową cebulę na maśle przez 3-5 minut i w ciągu ostatnich 1/2 godziny dodajemy do oven.In oddzielny garnek gotować ziemniaki w całości, 20 minut ostudzić i obrać skórę, ćwierć ziemniaka i dodać do holenderskiego piekarnika przez ostatnie 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia38
Magazyn