Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj wołowiny po burgundzku. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 874 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.69 za porcję. Jeśli masz liście laurowe, wołowinę, mielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niebieloną mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Kawa Truskawkowa jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wołowina po burgundzku (bœuf bourguignon / Bœuf à la bourguignonne / beef Burgundy), Wołowina Po Burgundzku, oraz Wołowina Po Burgundzku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
połączyć wino wołowe i 4 ząbki czosnku i marynować przez noc (8 godzin). w holenderskim piekarniku rozgrzać 2 łyżki stołowe oleju słonecznikowego i mieszać w pancetta, aż lekko crip i usunąć.dodać 2 łyżki stołowe oleju i saute pieczarek marchew i seler z goździkiem ziela angielskiego, 4 ząbki czosnku i tymianku 5 minut usunąć i odstawić z pancetta.Usuń wołowinę z marynaty do wina i odstaw marynatę do wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 Duże Szczypty Garam Masala
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Połączyć mąkę sól i pieprz i pogłębiać wołowinę completely.in holenderski piekarnik dodać 2 łyżki oleju i brązowej wołowiny (w partiach, jeśli to konieczne, dodając więcej oleju w razie potrzeby).dodać warzywa, pancetta do wołowiny i mieszać przez minutę.dodaj marynatę do wina skrobanie wszystkich bitów z dołu holenderskiego piekarnika.dodaj pastę pomidorową, wodę, bulion wołowy, liść laurowy i umieść w nagrzanym piekarniku 325 na 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina Wieprzowa
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
2 Duże Szczypty Garam Masala
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Podsmażamy perłową cebulę na maśle przez 3-5 minut i w ciągu ostatnich 1/2 godziny dodajemy do oven.In oddzielny garnek gotować ziemniaki w całości, 20 minut ostudzić i obrać skórę, ćwierć ziemniaka i dodać do holenderskiego piekarnika przez ostatnie 5 minut.