Wołowina - Bomba - Bourguignon wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1105 kalorii, 60 g białka i 73 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Za 9,37 USD za porcję ten przepis pokrywa 45% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka świeżych liści oregano, parmezanu, sosu worcestershire i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 88 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 90%. Ten wynik jest niesamowity. Wypróbuj Beef -The Bomb- Bourguignon, Beef bourguignon (bœuf bourguignon / bœuf à la bourguignonne / wołowina po burgundzku) i Beef bourguignon (bœuf bourguignon / bœuf à la bourguignonne / wołowina po burgundzku), aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W niemetalowej misce wymieszaj 3/4 szklanki czerwonego wina, 1 łyżeczkę soli, 2 łyżeczki pieprzu i 2 łyżki sosu Worcestershire.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka Szparagowa
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj stek z żeberka i pozostaw do marynowania na 30 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Ribeye
4
Usmaż boczek na dużej patelni, na średnim ogniu, aby powoli wytopił się tłuszcz. Gdy będą chrupiące, wyjmij je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, zachowując tłuszcz na patelni.
Do mieszanki warzywnej dodać mąkę i przygotować zasmażkę. Gdy zasmażka zacznie się rumienić, dodać czosnek i smażyć przez 2 minuty. Zgasić pozostałym czerwonym winem i wymieszać z bulionem wołowym. Redukuj na średnim ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości Kęsa
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
Czosnek Goya®
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
10
Dodać rumianą wołowinę, ugotowany boczek, tymianek, pietruszkę i oregano. Doprawić do smaku, dodając pozostałą 1 łyżeczkę soli i świeżo mielony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Popękany Pieprz
Boczek Gotowany
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
11
Przełóż na półmisek, udekoruj parmezanem i smażoną cebulą i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażona Cebula
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu