Wołowina - Bomba - Bourguignon

Wołowina - Bomba - Bourguignon
Wołowina - Bomba - Bourguignon wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1105 kalorii, 60 g białka i 73 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Za 9,37 USD za porcję ten przepis pokrywa 45% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka świeżych liści oregano, parmezanu, sosu worcestershire i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 88 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 90%. Ten wynik jest niesamowity. Wypróbuj Beef -The Bomb- Bourguignon, Beef bourguignon (bœuf bourguignon / bœuf à la bourguignonne / wołowina po burgundzku) i Beef bourguignon (bœuf bourguignon / bœuf à la bourguignonne / wołowina po burgundzku), aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W niemetalowej misce wymieszaj 3/4 szklanki czerwonego wina, 1 łyżeczkę soli, 2 łyżeczki pieprzu i 2 łyżki sosu Worcestershire.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodaj stek z żeberka i pozostaw do marynowania na 30 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek RibeyeStek Ribeye
4
Usmaż boczek na dużej patelni, na średnim ogniu, aby powoli wytopił się tłuszcz. Gdy będą chrupiące, wyjmij je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, zachowując tłuszcz na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Wyjąć wołowinę z marynaty, osuszyć i dodać na patelnię z tłuszczem z boczku. Smażyć na średnim ogniu, obsmażając mięso ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Zdjąć mięso z patelni, na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Jeśli to konieczne, dodaj dodatkową ilość oleju, aby wynieść 2 do 3 łyżek całkowitego tłuszczu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Dodaj marchewkę, pasternak i mrożoną cebulę. Gotuj, aż cebula stanie się jasnobrązowa, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Do mieszanki warzywnej dodać mąkę i przygotować zasmażkę. Gdy zasmażka zacznie się rumienić, dodać czosnek i smażyć przez 2 minuty. Zgasić pozostałym czerwonym winem i wymieszać z bulionem wołowym. Redukuj na średnim ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
10
Dodać rumianą wołowinę, ugotowany boczek, tymianek, pietruszkę i oregano. Doprawić do smaku, dodając pozostałą 1 łyżeczkę soli i świeżo mielony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Popękany PieprzPopękany Pieprz
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
11
Przełóż na półmisek, udekoruj parmezanem i smażoną cebulą i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażona CebulaSmażona Cebula
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn