Wiśniowo-czekoladowy Bûche de Noël

Wiśniowo-czekoladowy Bûche de Noël
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj wiśniowo-czekoladowego Bûche de Noël. Ten bezglutenowy przepis służy 1 i kosztuje $10.95 za porcję. Jedna porcja zawiera 3283 kalorie, 63g białka, oraz 180 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, cukier cukierniczy, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wiśniowo-czekoladowy Bûche de Noël, Czekolada Buche de Noel, oraz Chocolate bûche de Noël.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do linii 9-by-13-calowy obramowane blachy do pieczenia z pergaminem. W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę, ubij żółtka z 6 łyżkami cukru z dużą prędkością, aż mieszanina będzie blada i puszysta, i pozostawia szlak wstążki, gdy trzepaczka zostanie podniesiona, 3 minuty; przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)(takie Jak Chocodrops)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
2
Dokładnie umyć i osuszyć miskę miksera i ubijać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Dodać białka i sól do miski i ubijać z umiarkowanie dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałe 6 łyżek cukru i kontynuować ubijanie, aż białka będą sztywne i błyszczące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Za pomocą gumowej szpatułki wymieszaj jedną czwartą ubitych białek do mieszaniny żółtkowej, a następnie złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną smugi. Pracując w 2 partiach, przesiać kakao na ciasto i złożyć delikatnie, aż do pełnego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
5
Rozłóż ciasto na przygotowanej blasze do pieczenia w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
6
Piec przez 18 do 20 minut, aż ciasto będzie sprężyste i suche; obracać patelnię w połowie pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Przenieś do stojaka i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
8
W małym rondlu połącz wodę z cukrem i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do umiarkowanego i gotuj na wolnym ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Wyjąć z ognia i wymieszać w kirsch.
Składniki, których będziesz potrzebować
KirschKirsch
10
W małej, bezpiecznej w kuchence mikrofalowej misce, posypać żelatynę wodą i odstawić, aż zmięknie. W małym rondlu, połączyć mleko z wanilii i nasion i doprowadzić do dusić na umiarkowanie wysokim ogniu. W międzyczasie, w średniej misce, ubić żółtka z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
11
Gdy mleko dojdzie do gotowania na wolnym ogniu, Odrzuć ziarno wanilii. Powoli ubijaj mleko w mieszaninie żółtkowej, aż do całkowitego wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
12
Przenieść mieszaninę do rondla i gotować na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, aż krem jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki, około 1 do 2 minut. Przecedzić krem do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
13
Roztopić żelatynę w kuchence mikrofalowej przez 15 sekund; wymieszać z kremem i ostudzić. W międzyczasie ubijaj śmietanę, aż będzie jędrna. 1/4 bitej śmietany wymieszać z kremem, aż do włączenia, a następnie złożyć pozostałą bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
14
Uruchom końcówkę noża wokół krawędzi ciasta. Przykryć czystą blachą pergaminu i drugą blachą do pieczenia i odwrócić ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
15
Usuń pierwszą blachę do pieczenia i odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
16
Posmaruj równomiernie syrop kirsch na cieście, aby go namoczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KirschKirsch
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
17
Za pomocą szpatułki przesuniętej równomiernie rozprowadzić nadzienie na cieście. Wiśnie rozsypać na nadzieniu. Użyj pergaminu, aby ostrożnie zwinąć ciasto, aby utworzyć 13-calowy dziennik ze szwem na dole. Złóż pergamin nad logiem, aby końce się spotkały. Za pomocą linijki wyciśnij ciasto na pergaminie, aby dokręcić rolkę. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
18
Tuż przed podaniem ubij śmietanę z cukrem cukierniczym do uzyskania jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
19
Ciasto przełożyć na półmisek i posmarować bitą śmietaną. Przesiać proszek kakaowy na wierzchu. Pokroić i podać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania

Składniki

2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwiśnie brandowane, osuszonewiśnie brandowane, osuszone2(może być lub przeglądać)cukier dla cukiernikówcukier dla cukierników5largesbiałka jaj w temperaturze pokojowejbiałka jaj w temperaturze pokojowej2largesżółtka jajżółtka jaj6largesżółtka jaj w temperaturze pokojowejżółtka jaj w temperaturze pokojowej11 funt cukinii,żelatyna bez smakużelatyna bez smaku1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kirschkirsch0(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku1WES E Sztuka języka angielskiegoNiesłodzone kakao w proszku, do przesiewaniaNiesłodzone kakao w proszku, do przesiewania1fasola waniliowa, rozdrobniona i nasiona zeskrobanefasola waniliowa, rozdrobniona i nasiona zeskrobane1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 kartonowe kółko z ciastem (6 cali)1 kartonowe kółko z ciastem (6 cali)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)zimna wodazimna woda796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia56
Magazyn