Wiśnie w czekoladzie
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Czekoladowe wiśnie. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 75 kalorii , 0 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest na 60 osób i kosztuje 13 centów za porcję. 426 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga masła, polewy czekoladowej, wiśni maraschino i syropu kukurydzianego. Wielu osobom bardzo spodobało się to kreolskie danie. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 1 godziny . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Czekoladowy chleb z cukinii i słodkich ziemniaków z migdałami i suszonymi wiśniami , Biszkopt z brązowego cukru z karmelkami w czekoladzie i Tort migdałowy ze śmietaną i wiśniami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Odsącz wiśnie i pozostaw do wyschnięcia na papierowych ręcznikach.
W średniej misce wymieszaj masło i syrop kukurydziany, aż masa będzie gładka. Dodaj cukier puder i ugniataj, aż powstanie ciasto. Schłodź, aby stężało, jeśli to konieczne. Zawiń każdą wiśnię w około 1 łyżeczkę ciasta. Schłodź, aż stwardnieje.
Rozpuść polewę cukierniczą w ciężkim rondlu na małym ogniu. Zanurz każdą wiśnię za ogonek i połóż na wyłożonych papierem woskowanym blachach. Schłodź, aż całkowicie stężeje. Przechowuj w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu. Najlepiej smakuje po 1 lub 2 tygodniach.