Witrażowe Ciasteczka Choinkowe
Witrażowe ciasteczka choinkowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 36. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 114 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jeśli masz mąkę, kolorowe cukierki, syrop kukurydziany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Świąteczne Witraże Cukrowe Ciasteczka, Witrażowe Ciasteczka, oraz Witrażowe Ciasteczka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Ułóż arkusze ciastek pergaminem.
Umieść każdy kolor cukierków w oddzielnej plastikowej torebce do zamykania zamrażarki; uszczelnij torbę. Z wałkiem do ciasta, grubo zmiażdżyć cukierki; odstawić.
W dużej misce, beat masło i cukier z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste. Ubić w syropie kukurydzianym, wanilii i ekstrakcie z cytryny. Na małej prędkości stopniowo ubijaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Podziel ciasto na pół. Na powierzchni roboczej pokrytej mąką, zwijaj każdą połowę do grubości 1/4 cala.
Pokrój ciasto za pomocą 3-calowego foremki do ciastek w kształcie choinki.
Wyciąć i usunąć kilka mniejszych kształtów ciasta z każdego ciastka.
Umieść kształty drzew 2 cale od siebie na arkuszach ciastek. W razie potrzeby przełożyć małe wycięcia z pozostałym ciastem. Wypełnij każdy otwór w kształtach drzewa z około 1/2 łyżeczki zmiażdżone cukierki.
Piec 8 do 10 minut lub aż krawędzie są jasnobrązowe i cukierki topi.
Umieść arkusze ciastek na stojakach chłodzących; cool cookies 8 minut. Z tyłu metalowej Tokarki do naleśników delikatnie podnieś ciepłe ciasteczka z folii; umieść na stojakach chłodzących. Schłodzić całkowicie, około 15 minut, przed przechowywaniem w luźno przykrytych pojemnikach.