Wiosenny Gulasz Warzywny
Wiosenny gulasz warzywny może być tylko zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 247 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz wywar z warzyw, skórkę z cytryny, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Wiosenny Gulasz Warzywny, Wiosenny Gulasz Warzywny, oraz Wiosenny Gulasz Warzywny dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim garnku z gotującą się osoloną wodą, gotować szparagi na umiarkowanie dużym ogniu do miękkości, o 4 protokół. Szparagi przełożyć łyżką szczelinową do miski.
Dodać fasolę żurawinową do wody i dusić na umiarkowanym ogniu do miękkości, o 40 protokół.
Fasolę odcedzić i przełożyć do miski.
Tymczasem w średnio emaliowanej, żeliwnej zapiekance podgrzej 1/2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodaj szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ledwo przetargu, o 1 minutę.
Przenieść szalotki do miski ze szparagami.
Do zapiekanki dodać kolejne 1/2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać grzyby, doprawić solą, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając kilka razy, aż lekko rumiane i miękkie, o 3 protokół.
Przenieść grzyby do miski.
W zapiekance rozgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać rzepy i marchewki, doprawić solą i gotować na umiarkowanym ogniu przez 1 minutę.
Dodaj 1 szklankę wywaru, przykryj i gotuj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając przez 15 minut.
Dodaj kolejny 1/2 szklanki bulionu, przykryj i gotuj, aż rzepa i marchew będą miękkie, o 10 minut dłużej.
Dodaj cukinię i 1/2 szklanki bulionu i gotuj na wolnym ogniu, aż cukinia będzie po prostu miękka, o 4 protokół.
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki bulionu do zapiekanki wraz ze skórką z cytryny, sokiem z cytryny i sałatą i gotuj, mieszając, aż sałata po prostu zwiędnie, o 20 sekund. Wymieszać z crme frache.
Dodaj szparagi, fasolkę, szalotki i grzyby do gulaszu. Dusić krótko, aż do ogrzania przez, o 30 sekund.
Dodać trybula i szczypiorek i podawać gulasz w miseczkach.