Wiosenne Roladki z kurczaka z cytrynowym sosem Dijon Pan
Przepis na wiosenne Roll-upy z kurczaka z cytrynowym sosem Dijon Pan można zrobić w około 30 minut. Ten hor d ' oeuvre ma 309 kalorii, 26g białka, oraz 20g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,25 USD za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś skórkę z cytryny, oliwę z oliwek, prosciutto cotto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 56%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Hot Ham & Swiss Roll-up z sosem Dijon, Arkusz Pan cytryna rozmaryn Dijon Kurczak z sosem bogini feta, oraz Roladki z kurczaka z sosem wiśniowym.
Instrukcje
Przekrój piersi z kurczaka na pół, oddzielając je poziomo na 2 kotlety.
Umieść każdy przekrojony na pół kotlet w osobnej plastikowej torbie do przechowywania zamrażarki (z suwakiem).
Dodaj łyżkę wody do każdej torby i wbij w kotlety o grubości 1/8 cala.
Ułóż 4 kotlety na powierzchni roboczej. Dopraw kotlety solą i pieprzem z boku do góry. Przykryj każdy kawałek kurczaka 1 plasterkiem sera i 1 plasterkiem szynki. Zaczynając od 1 strony piersi, umieść mały pakiet 3 włóczni szparagów. Owiń i zwiń kurczaka wokół szparagów. Umyć ręce.
Podgrzej około 1 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, obrót patelni, na patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Gdy jest gorący, za pomocą szczypiec, dodaj roladki z kurczaka na patelnię szwem do dołu. Dopraw roll-upy solą i pieprzem. Przykryj patelnię luźno folią aluminiową i gotuj 4 do 5 minut, Odwróć rolki i gotuj i inne 4 do 5 minut.
Wyjmij ugotowane roladki na talerz do serwowania.
Dodaj 2 łyżki masła i 2 łyżki mąki dodaj wywar z kurczaka i musztardę Dijon, zeskrobując wszelkie krople z dna patelni i gotuj na wolnym ogniu 1 minutę.
Zdjąć z ognia, dodać skórkę z cytryny, sok z cytryny i natkę pietruszki i łyżką nad kurczakiem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Bodegas Naveran Dama Cava. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
![Bodegas Naveran Dama Cava]()
Bodegas Naveran Dama Cava
Jeden z niewielu Vintage Cavas wyprodukowanych w Hiszpanii. Dama jest pełna, ale jasna i rześka. Osiedle Naverán produkuje wysokiej jakości Cavas od 1901 roku. Wszystkie wykonane tu Cavas pochodzą z winnic będących własnością i kontrolowanych przez posiadłość. Dama jest fermentowana w butelce (a la méthode champenoise) i starzona w osadzie przez 24 miesiące.Caves Naveran to producent najwyższej jakości Cava, który wykorzystuje winogrona uprawiane na terenie posiadłości. Naveran Dama to arcydzieło Cava, połączenie Chardonnay, które nadaje Wino i objętość, oraz Parellada, która nadaje pikantny, jasny charakter, który przecina maślaną okrągłość Chardonnay. Miłośnicy szampana będą cieszyć się tym śródziemnomorskim "Farmer' s fizz " z ostrygami, surowym tuńczykiem i sushi. Jego świeża kwasowość uzupełnia również desery owocowe, zwłaszcza brzoskwinie i pokrojone pomarańcze.