Wilgotne Bułeczki Cynamonowe
Wilgotne bułeczki cynamonowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. Ten przepis służy 15. Ten przepis jest lubiany przez 78 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką ciepłe mleko, jajko, zmielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Overnight Cinnamon Rolls – rano można upiec świeże i gorące bułeczki cynamonowe, Miękkie, wilgotne i lepkie bułeczki cynamonowe, oraz Pyszne i wilgotne ciasto miód bułka cynamon Flop.
Instrukcje
Na patelni do chleba umieść mleko, jajko, masło, cukier, sól, mąkę i drożdże. Upewnij się, że dodajesz drożdże na końcu. Ustaw maszynę do chleba na cyklu ciasta i zacznij.
W średnim sosie, roztopić 1/3 szklanki masła na średnim ogniu. Wymieszać 1/2 szklanki brązowego cukru, 2 łyżki mleka i 1 szklankę orzechów włoskich. Stale mieszaj, aż do dobrze wymieszanego.
Wlać ten sos do patelni 9x13 cali; odstawić.
Po zakończeniu cyklu ciasto układamy na lekko posypanej mąką desce i wałkujemy ciasto w prostokąt o wymiarach ok.
Ciasto posmarować roztopionym masłem i posypać brązowym cukrem, cynamonem, orzechami i rodzynkami.
Rozwałkuj ciasto ciasno jak galaretkę, zaczynając od długiej strony. Naciśnij krawędzie, aby uszczelnić. Nożem, a najlepiej długim kawałkiem nici dentystycznej, pokrój rolkę na centymetrowe kawałki.
Ułóż kawałki na przygotowanej patelni na wierzchu sosu karmelowego.
Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi rozmiar, około 1 1/2 do 2 godzin. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 do 20 minut, aż zbrązowieje.
Wyjąć z piekarnika i natychmiast obrócić do góry nogami na talerz.