Wildflower - Honey Semifreddo z miodowymi waflami Sezamowymi

Wildflower - Honey Semifreddo z miodowymi waflami Sezamowymi
Wildflower-Honey Semifreddo z miodowymi waflami Sezamowymi może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 253 kalorie, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, łagodny miód, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Naprawdę Surowe Lody Z Miodem Z Kwiatów I Jeżyn, Batoniki Wildflower Honey Shortbread, oraz Słodkie ziemniaki polane miodem i Whisky.

Instrukcje

1
Posyp żelatynę 1 łyżką wody w małej misce i odstaw do zmiękczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Śmietanę ubić w misce mikserem elektrycznym, aż po prostu zachowa miękkie szczyty, a następnie schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wymieszać miód, cukier, sól i pozostałe 2 łyżki wody w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Gotować w stanie niezakłóconym, aż mieszanina osiągnie temperaturę 114° na termometrze (stopień miękkiej piłki; może być konieczne przechylenie patelni, aby uzyskać temperaturę; patrz uwaga kucharzy poniżej), około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
4
Ubij żółtka w średniej misce z oczyszczonymi bijakami z dużą prędkością, aż będą grube i blade, około 4 minut. Zmniejsz prędkość do średniej i wlej gorącą mieszaninę miodu powolnym strumieniem do żółtek (staraj się unikać ubijaczy i boku miski). Pan rezerwowy. Natychmiast dodaj mieszaninę żelatyny do gorącej miodu, wirując, aż się rozpuści, a następnie ubij płynną żelatynę do mieszaniny żółtka i kontynuuj bicie, aż mieszanina będzie blada, gęsta i całkowicie chłodna, od 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
MiódMiód
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
5
Złóż jedną trzecią bitej śmietany w mieszaninę miodu za pomocą gumowej szpatułki, aż do połączenia, a następnie złóż pozostałą bitą śmietanę delikatnie, ale dokładnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
6
Podzielić mieszaninę równomiernie między ramekiny, następnie przykryć folią i zamrozić do zamrożenia, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2
Wymieszać śmietanę, cukier, miód i sól w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina jest złoty i rejestruje 127° na termometrze (hard-ball etapie; patrz kucharze' uwaga, poniżej), o 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MiódMiód
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wyjąć mieszaninę z ognia i natychmiast wymieszać z sezamem, a następnie równomiernie wlać na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia i rozprowadzić na bardzo cienką warstwę (około 9-calowej rundy) za pomocą przesuniętej szpatułki. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 5 minut (cukierki będą lekko elastyczne), a następnie schłodzić na arkuszu w lodówce, aż będzie twardy, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Wyjmij toffi z pergaminu i rozbij na bardzo małe kawałki (mniej niż 1/4 cala) rękami lub wałkiem do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
ToffiToffi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
1
Ubij razem masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż będzie gładka, a następnie dodaj miód, ubijając, aż się połączą. Ubić białka jaj, aż dobrze połączone, następnie zmniejszyć prędkość do niskiej i dodać mąkę i sól, aż połączone. Schłodzić ciasto, przykryte, aż lekko twarde, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MiódMiód
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem. Za pomocą szpatułki przesuniętej rozłóż połowę ciasta (około 1/3 szklanki) na bardzo cienki, czysty prostokąt o wymiarach 14 na 11 cali na 1 arkuszu. Używając końcówki szpatułki lub noża do masła, oddziel 12 kwadratów przez skrobanie noża przez ciasto, aby uzyskać 1/4-calową przestrzeń między sekcjami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
NóżNóż
SzpatułkaSzpatułka
4
Połowę toffi sezamowej posypać równomiernie na cieście. Powtórz z pozostałym cieście i kruche na drugim arkuszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
ToffiToffi
5
Piec wafle, zmieniając pozycję arkuszy i obracając o 180 stopni w połowie pieczenia, aż do złotego koloru (niektóre części mogą być blado złote), około 8 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej na arkuszach na stojakach, około 10 minut. Obrać pergamin z wafli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka WafloweCiasteczka Waflowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Obrać i pokroić dowolny biały rdzeń z pomarańczy ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Pomarańcze pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala, odrzucając biały rdzeń od środka, a następnie pokroić plastry w kostkę o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
1
Napełnij dużą miskę zimną wodą i zanurz 1 ramekin (z semifreddo) w wodzie przez 3 sekundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Nacisnąć ostry nóż do parowania wokół krawędzi, a następnie odwrócić ramekin na talerz deserowy, delikatnie uwalniając semifreddo. (Może być konieczne, aby uruchomić nóż wokół więcej niż jeden raz i delikatnie podważyć semifreddo lekko; w razie potrzeby, gładkie góry i boki z nożem.) Powtórzyć z pozostałymi ramekinami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
NóżNóż
3
Łyżka pokrojonej w kostkę pomarańczy na i wokół każdego półfabrykatu i podawać z 1 lub 2 miodowymi wafelkami sezamowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Ciasteczka WafloweCiasteczka Waflowe
MiódMiód
1
* Aby uzyskać temperaturę płytkiej ilości syropu, włóż żarówkę termometru do rondla i obróć termometr twarzą do dołu, opierając drugi koniec na krawędzi rondla. Często sprawdzaj temperaturę.* Ciasto waflowe z miodem i toffi sezamowe można przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić, szczelnie owinięte w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
ToffiToffi
MiódMiód
SyropSyrop
WafelWafel
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn