Wild Rice & Purple Potato Pancakes
Przepis dziki ryż i fioletowe placki ziemniaczane może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w około 1 godzina i 30 minut. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 9g białka, oraz 2G tłuszczu. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest idealny do Chanuka. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka wody, fioletowe ziemniaki, olej z orzechów makadamia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Naleśniki Z Dzikim Ryżem, Naleśniki Z Dzikim Ryżem, oraz Naleśniki Z Dzikim Ryżem.
Instrukcje
Wrzucamy dziki ryż do wrzącej wody. Przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu przez godzinę.
Odcedzić, jeśli pozostała woda, ale pić płyn, lub zapisać na zupy, nie wlewać do odpływu. W międzyczasie gotuj na parze nieobrane ziemniaki, aż łatwo przebije je nóż. Zrób to samo z tym płynem. Ziemniaki rozgnieść widelcem w średniej misce.
Umieść 2 tb oleju na średniej patelni i podsmaż cebulę, aż będzie miękka. Do miski z ryżem i ziemniakami dodajemy ugotowaną cebulę, sól, pieprz i jajka.
Lekko wymieszać widelcem. Nie smush łyżką. W tej samej patelni do smażenia dodać wystarczającą ilość oleju, aby pokryć dno. Na średnim ogniu, ciepły olej, a następnie łyżkę dużych łyżek mieszanki ziemniaków do gorącej patelni. Pozostawić do "smażenia" przez cztery minuty z jednej strony. Flip. Powtórz na drugiej stronie.
Podawać na gorąco, ciepło lub w temperaturze pokojowej. (Tak, można gotować dzień wcześniej i podgrzać na półmisku do serwowania w piekarniku 350 stopni przez 10 minut i przynieść do stołu.Możesz upiec te dzikie placki z ryżem i ziemniakami? Lubię poklepać mieszaninę ziemniaków w kilka dobrze naoliwionych talerzy ciasta, szczotkować obficie olejem, piec, aż lekko zbrązowieje na brzegach.
Pokroić w kliny, tak jak do ciasta, i podawać.