Wietnamska Zupa Z Kurczaka Z Makaronem

Wietnamska Zupa Z Kurczaka Z Makaronem
Przepis Wietnamski rosół z makaronem jest gotowy w około 1 godzinę i 15 minut i jest zdecydowanie niesamowite bezmleczne opcja dla miłośników wietnamskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 809 kalorii, 65g białka, oraz 36g tłuszczu. Na 5,75 zł za porcję, ten przepis okładki 36% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz anyż, szalotki, laski cynamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cały anyż gwiazdkowy, możesz podążać za tym daniem głównym z Mini Star-Bułeczki Anyżowe jako deser. Będzie hitem w Twoim Jesień wydarzenie. Dobrze sprawdza się jako drogie danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na całkiem dobry wynik spoonacular 72%. Podobne przepisy obejmują Pho Ga-Wietnamska Zupa Z Kurczaka Z Makaronem, Wietnamska Zupa Z Kurczaka Z Makaronem, oraz Wietnamska Zupa Z Kurczaka Z Makaronem.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W dużym holenderskim piekarniku lub garnku na wolnym ogniu zagotuj bulion z kurczaka, piersi z kurczaka, skrzydełka z kurczaka, szalotki,czosnek,laski cynamonu, anyż i imbir. Dusić przez około 20 minut. Po ugotowaniu piersi z kurczaka wyjąć je, odstawić i rozdrobnić po ostudzeniu. Wszystkie pozostałe składniki należy gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Następnie przecedź bulion przez durszlak, aby usunąć ciała stałe i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Dodaj grzyby, sos rybny i makaron do napiętego wywaru. Dusić, aż makaron będzie al dente, 4 do 5 minut. Część makaronu przełożyć do poszczególnych misek. Top z kawałkami rozdrobnionego kurczaka. Kadzi dużo bulionu do każdej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
Sos RybnySos Rybny
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
4
Udekoruj kiełkami fasoli, jalapenos i świeżą miętą, podawaj z sosem rybnym, sosem hoisin, Sriracha i klinami limonki. O rany.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
Klin WapiennyKlin Wapienny
Sos RybnySos Rybny
świeża Miętaświeża Mięta
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
SrirachaSriracha

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i dania-oczywiście-ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z nich jest Raats Original Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Raats Original Chenin Blanc
Raats Original Chenin Blanc
Oryginalny Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu,aby zachować "oryginalny", żywy charakter owoców fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious apple i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz cudowną mineralnością. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czysty krój, z białą brzoskwinią, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które przechodzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn