Wieprzowina ze smażonym ryżem i zapiekanką warzywną

Jeśli masz z grubsza 1 godzina i 30 minut do spędzenia w kuchni wieprzowina ze smażonym ryżem i zapiekanką warzywną może być super bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis zawiera 12 porcji z 352 kalorie, 17g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Za $1.35 za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 7 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka bekonu, jajek, sosu sojowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako dość tanie danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 44%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również veg fried rice, jak zrobić smażony ryż warzywny / ryż s, veg fried rice, jak zrobić smażony ryż warzywny / ryż s, oraz veg fried rice, jak zrobić smażony ryż warzywny / ryż s.
Instrukcje
Boczek przełożyć na dużą patelnię i gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu obracając, aż równomiernie się zrumieni, około 10 minut.
Odcedź plastry boczku na ręcznikach papierowych i połam plastry na kruszonki. Rezerwuj kapanie bekonu.
W rondelku zagotuj 1 3/4 szklanki wody i ryżu. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
W misce ubij jajka i 2 łyżki wody.
Podgrzej 2 łyżki zarezerwowanych kapiących bekonów na patelni; gotuj mieszankę jajeczną w gorących kapiących bekonach, aż będą ugotowane na twardo, około 5 minut.
Przenieś jajko na talerz i pokrój w cienkie plasterki.
Podgrzej Pozostałe kapiące bekony na patelni na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj zieloną cebulę w gorących kroplach bekonu do miękkości, 3 do 5 minut.
Jajka polać cebulą i podgrzać patelnię.
Zwiększ ogień do średnio wysokiego i wymieszaj kawałki wieprzowiny na patelni. Gotuj i mieszaj wieprzowinę, aż się zrumieni i ugotuje, 5 do 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W misce wymieszaj ryż, ugotowane jajka i sos sojowy.
Dodaj kukurydzę i zieloną fasolkę; wymieszać. Zamień mieszankę ryżu w naczynie żaroodporne. Upuść kawałki wieprzowiny na mieszankę ryżową i posyp pokruszonym boczkiem.
Gotuj w nagrzanym piekarniku, aż składniki się podgrzają i smaki zmiksują, około 30 minut.