Wieprzowina W Sosie Śliwkowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz miód, mąkę instant, gęste kotlety schabowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pieczeń wieprzowa z sosem śliwkowym, Polędwiczki wieprzowe z sosem śliwkowym, oraz Polędwiczki wieprzowe z sosem śliwkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij 1 łyżkę wina, imbir i 2 łyżki wody z lodem w dużej misce.
Ubić mąkę i 1 łyżeczkę soli.
Dodać wieprzowinę, zwracając płaszcz; przechowywać w lodówce podczas przygotowywania sosu.
Skórkę z pomarańczy usunąć szerokimi pasami za pomocą obieraczki do warzyw.
Umieścić skórkę na patelni i wycisnąć sok.
Ubić ocet, miód i pozostałe 3/4 szklanki plus 3 łyżki wina.
Dodać miętę i gotować na średnim ogniu, aż syropy, 10 do 15 protokół.
Dodać śliwki i gotować, aż lekko miękkie, o 4 protokół.
Zdjąć z ognia i wyrzucić miętę. W razie potrzeby mieszamy masło i doprawiamy solą.
Rozgrzać 1/4 calowy olej arachidowy w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Smażyć wieprzowinę na złoty kolor i chrupiące, 4 do 5 minut na stronie.
Przełożyć na papierową ręcznikową płytkę, aby osuszyć. Doprawić solą i podawać z sosem śliwkowym.
Zdjęcia Antonis Achilleos