Wieprzowina w sosie brzoskwiniowym pikantnym
Wieprzowina w sosie brzoskwiniowym pikantnym to przepis bezglutenowy i bezmleczny na 6 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka , 25 g tłuszczu i łącznie 382 kalorie . Za 1,32 dolara za porcję , ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewielu osobom to danie główne przypadło do gustu. Jedna osoba przygotowała to danie i zrobiłaby je ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga sosu barbecue, konfitury brzoskwiniowej, łagodnej salsy i przyprawy do taco. Od przygotowania do podania, przepis zajmuje około 5 godzin i 50 minut . Biorąc to wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . To dobry wynik. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Makaron z wołowiną i serem pikantnym , Kotlety wieprzowe w glazurze brzoskwiniowo-bourbonowej i Warstwowy tort z brzoskwiniami, pomidorami i serem kozim z sosem brzoskwiniowo-bazyliowym .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj żeberka z przyprawą do taco. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Umieść wieprzowinę w wolnowarze o pojemności 3 qt. W małej misce połącz salsę, konfitury i sos barbecue.
Polej żeberka. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 5-6 godzin lub do miękkości mięsa.
Dodaj brzoskwinie; przykryj i gotuj przez kolejne 30 minut lub do momentu, aż brzoskwinie zmiękną.