Wieprzowina słodko-kwaśna

Wieprzowina słodko-kwaśna
Słodko-kwaśna wieprzowina to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.94 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 643 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, paprykę, wieprzowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wieprzowina słodko-kwaśna, Wieprzowina słodko-kwaśna, oraz Wieprzowina Słodko-Kwaśna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wykończ nadmiar tłuszczu z wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
2
Pokroić wieprzowinę na kawałki 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
3
Rozgrzać 1-calową frytkownicę olejową lub piekarnik Holenderski 182°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
FrytkownicaFrytkownica
Piec HolenderskiPiec Holenderski
4
Ubić mąkę, 1/4 szklanki skrobi kukurydzianej, 1/2 szklanki zimnej wody, 1/2 łyżeczki soli i jajko w dużej misce z ręcznym trzepakiem, aż będzie gładkie. Wymieszać wieprzowinę do ciasta, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Dodać kawałki wieprzowiny, po kolei, do oleju. Smażyć około 20 sztuk na raz około 5 minut, obracając 2 lub 3 razy, aż do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Osuszyć na ręcznikach papierowych; utrzymywać ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Dodaj wystarczającą ilość wody do zarezerwowanego syropu ananasowego, aby odmierzyć 1 szklankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
SyropSyrop
WodaWoda
8
Podgrzać mieszaninę syropu, brązowy cukier, ocet, 1/2 łyżeczki soli, sos sojowy, marchew i czosnek do wrzenia w holenderskim piekarniku; zmniejszyć ogień do niskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sos SojowySos Sojowy
MarchewMarchew
OcetOcet
CzosnekCzosnek
SyropSyrop
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
9
Przykryć i gotować na wolnym ogniu około 6 minut lub aż marchewki będą chrupiące-miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
10
Wymieszać 2 łyżki skrobi kukurydzianej i 2 łyżki zimnej wody; wymieszać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SOSSOS
WodaWoda
11
Dodać wieprzowinę, ananasa i paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
AnanasAnanas
WieprzowinaWieprzowina
12
Podgrzać do wrzenia, stale mieszać. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
13
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn