Wieprzowina Milanese
Wieprzowina Milanese może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 32G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz chleb, sól, kotlety schabowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Wieprzowina Milanese, Wieprzowina Milanese, oraz Wieprzowina Milanese dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kotlety wieprzowe między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego i spłaszcz do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta. Odstawić.
Umieść chleb w robocie kuchennym i pulsuj 10 razy, tworząc grube okruchy, które mierzą 1 1/2 szklanki.
Umieść bułkę tartą w talerzu ciasta lub płytkim naczyniu. Wymieszać z serem i 5 kolejnych składników.
Połączyć wodę i jajko w misce; dobrze wymieszać trzepaczką. Kotlety schabowe zanurzyć w mieszaninie jaj; pogłębiać w mieszaninie bułki tartej.
Kotlety schabowe ułożyć na blasze pokrytej natryskiem do gotowania.
Piec w 450 przez 20 minut lub do końca. Wyciśnij klin cytryny na każdym kotle.
Wieprzowina Milanese (mee-lah-NAY-zay), tradycyjne danie z Mediolanu, to po prostu kawałek mięsa, który jest zanurzany w jajku, pogłębiany w bułce tartej i parmezanie, a następnie smażony na patelni i polewany sokiem z cytryny.