Wielkanocne bezowe kubeczki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj wielkanocne bezowe kubeczki. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 2 g tłuszczu i łącznie 157 kalorii . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 77 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką ananasa, ekstrakt waniliowy, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Wielkanoc . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. To dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej, bezmlecznej i FODMAP . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 27% . Podobne przepisy to Niemieckie ciasto rabarbarowe z bezą , Beza cytrynowa i Ciasteczka z bezą cytrynową .
Instrukcje
Białka jaj włożyć do dużej miski i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. Ubić białka, wanilię i kamień winny na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie, sztywne piany. Stopniowo dodawać cukier, po 1 łyżce stołowej, na wysokich obrotach, aż do uzyskania sztywnej piany.
Ułóż bezę w osiem kopczyków na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Uformuj je w foremki o średnicy 7,5 cm grzbietem łyżki.
Piecz w temperaturze 275°C przez 45-50 minut lub do momentu, aż bezy będą gotowe i suche. Wyłącz piekarnik i nie otwieraj drzwiczek; pozostaw bezy w piekarniku na 1 godzinę.
Posmaruj foremki kremem cytrynowym i napełnij owocami.