Whit ' s Chicken Enchiladas
Whit ' s Chicken Enchiladas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 616 kalorii. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka czosnku, twarogu, tortille mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Whit ' s Chicken Enchiladas, Enchiladas z kurczaka (Enchiladas de Pollo), oraz Enchiladas de Pollo (Chicken Enchiladas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połówki piersi kurczaka umieścić w rondlu i napełnić wystarczającą ilością wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż kurczak jest gotowane przez, o 20 protokół.
Wyjąć z wody i odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Wyjmij mięso z kurczaka z piersi i odrzuć skórę i kości. Odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj zielone Chili, jalapeno i czosnek. Gotować i mieszać przez kilka minut, aż będą pachnące, a następnie wymieszać z serem śmietankowym i połową ciasta. Gdy ser zaczyna się topić, stopniowo mieszaj w wodzie. Mięso z kurczaka posiekać i wymieszać na patelni.
Łyżka mieszanki kurczaka w tortille,i zwinąć.
Umieść rolki szew stronie w dół w naczyniu do pieczenia 9x13 cali.
Pozostałą masę posypać wierzchem, następnie zalać śmietaną.
Piec przez 30 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż enchiladas będą złociste na górze.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.