West Indian Chicken Curry

West Indian Chicken Curry
West Indian Chicken Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 638 kalorii, 34g białka, oraz 51 g tłuszczu. Jest to raczej tanie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, imbir, marynowaną paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to West Indian Curry Warzywne, Boka Dushi (Holenderskie Zachodnioindyjskie Kebaby Z Kurczakiem), oraz indyjskie curry miseczki z kurczaka z sosem curry jogurt.

Instrukcje

1
W dużej misce, połączyć jedną trzecią cebuli z 1/4 szklanki oleju, czosnek, marynowana papryka, 2 łyżki curry, imbir, tymianek i szczypiorek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj 2 łyżki wody, 1 łyżeczkę soli i 1 łyżkę pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Dodać kurczaka i obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc, obracając kawałki od czasu do czasu. Wróć do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
W zapiekance podgrzać 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
5
Dodać połowę kurczaka i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż lekko rumiane na całym, o 5 protokół; przenieść do półmiska. Powtórz z pozostałym kurczakiem i dodaj go do półmiska.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju i pozostałą cebulę do zapiekanki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, 7 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
7
Pozostałe 2 łyżki curry posypać cebulą i gotować, mieszając, przez 2 minuty. Odstawić kurczaka do zapiekanki i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
8
Dodaj pozostałe 3 szklanki wody i liści laurowych i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dołu. Przykryć częściowo i gotować na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
9
Podawać na gorąco z akompaniamentami obok.

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Laurenz V Singing Gruner Veltliner z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Laurenz V Singing Gruner Veltliner
Laurenz V Singing Gruner Veltliner
Bardzo atrakcyjny owocowy bukiet daje aromaty jabłkowe, brzoskwiniowe i cytrusowe wraz z typową pikantnością Veltlinera i odrobiną białego pieprzu. Miękkie i soczyste podniebienie jest wspierane przez delikatną kwasowość. Śpiewa na podniebieniu!
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn