West Indian Chicken Curry
West Indian Chicken Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 638 kalorii, 34g białka, oraz 51 g tłuszczu. Jest to raczej tanie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, imbir, marynowaną paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to West Indian Curry Warzywne, Boka Dushi (Holenderskie Zachodnioindyjskie Kebaby Z Kurczakiem), oraz indyjskie curry miseczki z kurczaka z sosem curry jogurt.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć jedną trzecią cebuli z 1/4 szklanki oleju, czosnek, marynowana papryka, 2 łyżki curry, imbir, tymianek i szczypiorek.
Dodaj 2 łyżki wody, 1 łyżeczkę soli i 1 łyżkę pieprzu.
Dodać kurczaka i obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc, obracając kawałki od czasu do czasu. Wróć do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
W zapiekance podgrzać 2 łyżki oleju.
Dodać połowę kurczaka i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż lekko rumiane na całym, o 5 protokół; przenieść do półmiska. Powtórz z pozostałym kurczakiem i dodaj go do półmiska.
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju i pozostałą cebulę do zapiekanki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, 7 do 8 protokół.
Pozostałe 2 łyżki curry posypać cebulą i gotować, mieszając, przez 2 minuty. Odstawić kurczaka do zapiekanki i wymieszać do połączenia.
Dodaj pozostałe 3 szklanki wody i liści laurowych i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dołu. Przykryć częściowo i gotować na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, o 40 protokół.
Podawać na gorąco z akompaniamentami obok.