Wellesley Fudge Cake
Wellesley Fudge Cake może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 681 kalorii, 8G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 228 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, maślankę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Wellesley, Przepis na ciasto czekoladowe (mega Czekoladowe Ciasto Krówkowe), oraz Ciasto Mocha Fudge Bundt z polewą Mocha Fudge dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do ciasta: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i podgrzej piekarnik do 177°. tłuszcz i mąka dwie 8-calowe kwadratowe lub okrągłe patelnie do pieczenia, a następnie ułóż DNA papierem do pieczenia.
Mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w misce. Odstawić.
W małym rondelku rozpuść czekoladę z gorącą wodą. W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek masło i granulowany cukier zmiksować z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż będzie lekkie i puszyste. Beat w jaja, jeden po drugim, aż włączone.
Wymieszać w jednej trzeciej mieszanki mąki, a następnie 1/2 szklanki maślanki. Powtórz z połową pozostałej mieszanki mąki i pozostałą 1/2 szklanki maślanki.
Dodać pozostałą mieszaninę mąki i ekstrakt z wanilii i wymieszać do połączenia. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i powoli dodaj mieszankę kakaową do momentu włączenia.
Dodać ciasto do ostatniego wymieszania gumową szpatułką, aby upewnić się, że jest dokładnie połączone. Zeskrobać ciasto na przygotowane Patelnie, wygładzić blaty i delikatnie stuknąć patelnie na powierzchni roboczej, aby osiąść ciasto.
Piec ciasta, aż wykałaczka włożona do środka wychodzi z kilkoma okruchami dołączone, 25 do 30 minut, obracając patelnie w połowie pieczenia.
Niech ciasto ostygnie w patelniach przez 15 minut. Poprowadź mały nóż na krawędziach ciastek, a następnie odwróć je na stojak z drutu. Odklej pergamin, Odwróć ciasta z prawej strony do góry, i ostudzić całkowicie przed lukier, o 2 godziny. (Ciasta można szczelnie zapakować w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej do 2 dni.)
Na lukier: wymieszać brązowy cukier, 1/2 szklanki mleka odparowanego, 4 łyżki masła i soli w dużym rondlu i gotować na średnim ogniu, aż pojawią się małe pęcherzyki wokół krawędzi patelni, 4 do 8 minut. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż powstaną duże pęcherzyki i mieszanina zgęstnieje i stał się głęboki złoty kolor, o 6 protokół.
Przełożyć do dużej miski. Wymieszać pozostałą 1/2 szklanki odparowanego mleka i pozostałe 4 łyżki masła, aż mieszanina lekko ostygnie.
Dodać czekoladę i wanilię i wymieszać, aż będzie gładka.
Ubij cukier do momentu włączenia.
Niech lukier ostygnie do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu, około 1 godziny.
Linia krawędzie talerza ciasto z paskami papieru pergamin, aby utrzymać talerz czyste podczas montażu ciasto.
Umieść jedną z warstw ciasta na talerzu.
Rozłóż 1 szklankę lukru na torcie, prawo do krawędzi.
Drugą warstwę ciasta położyć na wierzchu, lekko docisnąć do przyklejenia, a pozostałą lukier rozłożyć równomiernie na wierzchu i bokach ciasta. Przechowywać w lodówce ciasto, aż lukier jest ustawiony, o 1 godzinę.
Przed podaniem wyjąć paski pergaminu z talerza.