Wegetariańska Pad Thai jest bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Udaj się do sklepu i podnieś kiełki fasoli, makaron ryżowy płaski, tofu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać tofu można śledzić to danie główne z Sernik Z Tofu jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Wegetariańska Pad Thai z Zoodles, Pad Thai Zoodles, oraz Pad do squasha Spaghetti Thai z kurczakiem-Paleo.
Instrukcje
1
Makaron moczyć w dużej misce z ciepłą wodą, aż zmiękną, 25 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dobrze osuszyć w durszlaku i przykryć zwilżonym ręcznikiem papierowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Durszlak
3
W międzyczasie przygotuj sos, mocząc miąższ tamaryndowca we wrzącej gorącej wodzie w małej misce, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, około 5 minut. Zmusić mieszaninę przez sito do miski, odrzucając nasiona i włókna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ Tamaryndowca
SOS
Nasiona
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj sos sojowy, brązowy cukier i Sriracha, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Sos Sojowy
Sriracha
Cukier
5
Pokroić szalotki na 2-calowe kawałki. Połówki bladozielone i białe części wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
6
Szalotki pokroić w poprzek na bardzo cienkie plasterki krajalnicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
7
Opłukać tofu, następnie pokroić w 1-calową kostkę i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Rozgrzać olej w woku na średnim ogniu do gorąca, a następnie smażyć połowę szalotki na średnim ogniu, często mieszając, aż złoto-brązowy, 8 do 12 minut. Ostrożnie przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach do żaroodpornej miski. Olej z szalotki rezerwować i rozłożyć smażone szalotki na ręcznikach papierowych. (Szalotki będą chrupiące, gdy ostygną.) Wytrzyj wok do czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Podgrzać olej z szalotki w woku na dużym ogniu do nagrzania. Smażyć tofu w 1 warstwie, delikatnie obracając od czasu do czasu, aż złoty, 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
10
Przenieść tofu do ręczników papierowych za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
11
Wylać olej do smażenia i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
12
Jajka lekko ubić z 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Sól
13
Podgrzać 2 łyżki oleju szalotki w woku na dużym ogniu, aż się połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
14
Dodać jajka i zawirować, aby pokryć stronę woka, a następnie gotować, mieszając delikatnie łopatką, aż do ugotowania. Podzielić na kawałki szpatułką i przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
15
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
16
Wlać 6 łyżek oleju szalotki, a następnie zawirować, aby pokryć stronę woka. Podsmażyć szalotki, czosnek i pozostałe niegotowane szalotki, aż zmiękną, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Szalotka
Czosnek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
17
Dodaj makaron i smaż na średnim ogniu (użyj 2 szpatułek, jeśli to konieczne) 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
18
Dodaj tofu, kiełki fasoli, i 1 1/2 filiżanki sosu i gotować na wolnym ogniu, obracając makaron nad wchłonąć SOS równomiernie, aż makaron są miękkie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki Fasoli
Makarony
SOS
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
19
W razie potrzeby wymieszać z dodatkowym sosem, następnie wymieszać jajka i przełożyć do dużego, płytkiego naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Jajko
20
Posypać pad Thai z orzeszkami ziemnymi i smażone szalotki i służyć z wapna kliny, gałązki kolendry, i Sriracha.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są doskonałym wyborem dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Quintan Essentia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.