Wegański makaron z awokado z czarnymi warzywami
Wegański makaron z awokado z czarnymi warzywami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 702 kalorie, 22g białka, oraz 22g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka awokado, pieprz, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest niesamowite. Spróbuj Wegański Kremowy Makaron Z Awokado, Czarna Tilapia AFC z grillowanymi warzywami, oraz Ketmia Jadalna (Okra), Ketmia Piżmowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Połączyć brokuły, czerwona papryka, i żółta cebula w dużej misce.
Dodać oliwę z oliwek, sok z 2 limonek i 1/2 łyżeczki soli; wrzucić do herbu.
Rozłóż warzywa na blasze do pieczenia.
Pieczone warzywa, mieszając 1 lub 2 razy, w nagrzanym piekarniku, aż krawędzie zaczną czernieć, około 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i lekko ostudzić.
Napełnij duży garnek wodą i 1/2 łyżeczki soli; doprowadzić do wrzenia. Zamieszać w penne i powrócić do wrzenia. Makaron gotować, mieszając od czasu do czasu, aż gotowane przez, ale nadal twarde do ukąszenia, o 11 protokół; odcedzić.
Blend awokado, sok z 2 limonki, czosnek, i 1/2 łyżeczki soli w robocie kuchennym lub blendera, aż sos będzie gładka, skrobanie w dół boki w razie potrzeby.
Dodaj 1/2 szklanki posiekanej kolendry i puls, aż tylko włączone.
Delikatnie wrzucić makaron, pieczone warzywa i sos razem w dużej misce.
Dekoruj pomidorami koktajlowymi, łodyżkami kolendry, solą morską i czarnym pieprzem.