Warzywny kuskus z ciecierzycą i konserwowanymi cytrynami

Warzywny kuskus z ciecierzycą i konserwowanymi cytrynami
Need a lacto ovo danie główne Wegetariańskie? Warzywny kuskus z ciecierzycą i konserwowanymi cytrynami może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 558 kalorii, 20g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz harissę, sok z cytryny, pasternak i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 73 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Marokański Kurczak z Zakonserwowanymi cytrynami i kuskusem, Udka Kurczaka Duszone Z Konserwowanymi Cytrynami, Oliwkami I Ciecierzycą, oraz Kuskus z czerwoną soczewicą i łatwo konserwowanymi cytrynami.

Instrukcje

1
W przypadku bulionu przynieś wywar na wolnym ogniu na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać harissę i warzywa, doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
HarissaHarissa
3
Dodać figi i nadal gotować przez 5 minut więcej, aż warzywa będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
4
W międzyczasie do miski wkładamy kuskus i połowę ciecierzycy, dodajemy masło i doprawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Kuskus zalać 350 ml wrzącej wody, przykryć folią spożywczą, odstawić na 10 minut, a następnie obsypać widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
6
W osobnej misce połącz czerwoną cebulę, dymkę, harissę, oliwę z oliwek, pozostałą ciecierzycę, sok z cytryny i kolendrę, a następnie wymieszaj z kuskusem. Wyłożyć na duże, głębokie naczynie, polać duszone warzywa i bulion, posypać zakonserwowanymi cytrynami i posiekaną miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
DymkaDymka
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
HarissaHarissa
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia49
Magazyn