Warzywne Chili z czosnkiem ryż
Warzywne Chili z czosnkiem ryż jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ta zupa ma 452 kalorie, 10g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, paprykę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to niedrogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Słodki Kurczak Chili Z Azjatyckim Ryżem Warzywnym, Chili-czosnek kurczak z ryżem, oraz Krewetki Chili-czosnkowe z ryżem kokosowym i groszkiem.
Instrukcje
W dużym rondlu podgrzać 2 łyżki oleju na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać w jednej trzeciej czosnku, chili w proszku, kminek, i cayenne i gotować, aż pachnące, mieszając, o 1 minutę.
Dodaj paprykę, cukinię, żółty squash i 1 łyżeczkę soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Dodać pomidory i dusić, mieszając od czasu do czasu, przez 20 minut. Wymieszać fasolę i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, o 5 minut dłużej.
Tymczasem w średnim rondlu podgrzej pozostałą łyżkę oleju na umiarkowanie małym ogniu.
Dodaj pozostały czosnek i ryż. Gotować, mieszając, aż ryż jest prawie nieprzezroczysty, o 2 protokół.
Dodać bulion i pozostałą 1/2 łyżeczki soli i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, pokryte, aż ryż będzie miękki, o 20 protokół.
Wymieszać kolendrę do chili i podawać na szczycie ryżu.
Rekomendacja wina: miękki i pikantny czerwony Ctes-du-Rhne jest właśnie tym chili. Smaki prażonych malin i ziół oraz lekkie taniny podkreślą różne warzywa.