Warzywna Ciecierzyca Bouillabaisse

Warzywna Ciecierzyca Bouillabaisse
Warzywo ciecierzyca Bouillabaisse może być tylko zupa szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.63 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 263 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, nitki szafranu, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Podobne przepisy to Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Curry z warzyw i ciecierzycy, oraz Tagine z ciecierzycy i warzyw.

Instrukcje

1
Usuń i wyrzuć korzenie, zewnętrzne liście i wierzchołki z porów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
2
Odetnij ciemne liście pora, pozostawiając 6 cali żarówki; zarezerwuj ciemne liście i cebulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3
Usuń łodygi z cebulek kopru włoskiego; zarezerwuj łodygi i cebulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
4
Połącz ciemne liście pora, łodygi kopru włoskiego, 4 szklanki wody, wino i nasiona kopru włoskiego w holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; dusić 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
5
Odcedzić przez durszlak nad dużą miską; wyrzucić ciała stałe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Zarezerwowane Cebulki pora pokroić na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
7
Każdą połowę pokroić w poprzek na cienkie plasterki. Spłukać zimną wodą; odcedzić. Cienko pokroić zarezerwowane Cebulki kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
8
Dodać olej do patelni; podgrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dodać pokrojony w plasterki por i sól; gotować 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
10
Dodać czosnek; gotować 2 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
11
Dodaj bulion, pokrojony koper włoski, 2 szklanki wody, Kabaczek, ziemniaki, sok, szafran, ciecierzyca i pomidory; doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 35 minut. Wymieszać z pieprzem; posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
SzafranSzafran
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
12
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
13
Chleb ułożyć na blasze do pieczenia, każdy plasterek posypać 2 łyżkami sera. Broil 1 minutę lub do rozpuszczenia sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
14
Podawać z zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia51
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn