Warzywa z przyprawionym masłem i świeżą ricottą
Zieleni z przyprawionym masłem i świeżym Ricottanem jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 196 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać sól, masło, liście laurowe, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Frittata z boczkiem, świeżą ricottą i zieleniną, Daktyle Gotowane W Przyprawionym Winie Przyprawione Świeżą Ricottą, oraz Ugotuj książkę: świeże Ricottan i jajko Ravioli z brązowym masłem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Najpierw zrób ser ricotta: Ustaw Sito z dwiema warstwami gazy.
Połącz mleko i 1 łyżeczkę soli w rondlu 3-quart lub większym na średnim ogniu. Oglądając garnek, doprowadzić mleko do delikatnego gotowania na wolnym ogniu na brzegach, a następnie ubić w occie. Mleko dzieli się na biały twaróg i żółtawą serwatkę.
Pozostawić na 10 minut, aby twaróg się zebrał, a następnie delikatnie wlać twaróg przez sito wyłożone gazą, oszczędzając serwatkę do innego celu (np. wywaru do robienia zupy).
Odcedzić twaróg do uzyskania kremowego twarogu i odstawić na bok.
Na przyprawione masło, połączyć masło, czarny pieprz, kminek, goździki, liście laurowe, plastry korzenia imbiru i cynamon w małej patelni saute na średnim ogniu i gotować, aż masło brązowieje na brzegach, o 3 protokół.
Niech masło strome aż tylko ciepłe w dotyku.
Zawartość patelni przelać przez sito o drobnych oczkach, naciskając na ciała stałe, aby usunąć całe masło. Wyrzucić przyprawy i imbir.
Rozgrzać patelnię 12-calową lub większą na dużym ogniu. Gdy gorące, dodać przyprawione masło (powstrzymując brązowe osady na dnie miski), mielony imbir, Collard zieleni, pozostałe 1/2 łyżeczka soli i zmielony pieprz, mieszając do pokrycia zieleni z masłem. Gotować na dużym ogniu, często mieszając, do miękkości, o 3 protokół.
Dodać brązowe kawałki masła na dnie miski, i mieszać do połączenia.
Zieleninę przełożyć na płytki talerz, udekorować świeżą ricottą i od razu podawać