Warzywa Wstążka Makaron Muszle
Warzywa Wstążka makaron muszle może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.69 za porcję. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 22g białka, oraz 12g tłuszczu. Mieszanka pomidorów, marchew, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Soboty z Rachael Ray-makaron ze wstążką warzywną, Letnia Sałatka Warzywna" Wstążka", oraz Makaron Ze Wstążką Z Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić sos: w 5-do 6-qt. patelnia na średnim ogniu, cebulę i czosnek gotować w oleju, często mieszając, aż złoty, o 5 protokół. Wymieszać pozostałe składniki sosu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż gruby, 25 do 30 protokół. Zmierz sos; będziesz potrzebował 4 1/2 szklanki. Aby zmniejszyć, dusić dłużej; aby zwiększyć, wystarczy dodać wodę. Pulse sos w robocie kuchennym do grubej czystej.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 475 i przygotuj skorupy i nadzienie: gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu do miękkości.
Odcedzić i spłukać pod zimną bieżącą wodą, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Używając mandoliny lub obieraczki do warzyw, pokrój cukinię i marchew bardzo cienko wzdłuż. W dużej misce, wrzucić warzywa z majerankiem, mozzarella, ciecierzyca, i pieprz.
Rozprowadzić sos marinara w 9-przez 13-in. naczynie do pieczenia. Obficie napełnij każdą skorupę makaronu skąpą mieszanką warzywną 1/2 szklanki, nadzieniem mounding i ustaw makaron wypełniony-side up w sosie. Przykryć szczelnie folią.
Piec muszle, aż mozzarella topnieje, 12 do 15 protokół. Odkryć, posypać parmezanem i piec, aż parmezan zaczyna brązowieć, 10 do 12 minut więcej. Za pomocą szerokiej szpatułki przełożyć muszle i trochę sosu na talerze.
Podawać z pozostałym sosem.
Dodać do przodu: zakończyć danie przez krok 4, a następnie schłodzić do 1 dnia. Rozgrzej piekarnik do 450 i podgrzewaj skorupy, przykryte, aż napełnienie będzie gorące (około 30 minut). Kontynuuj zgodnie z zaleceniami w kroku