Warzywa Korzeniowe Anna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj warzyw korzeniowych Annan. Ten przepis służy 6 i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać masło, ziemniaki russet, rozmaryn, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pommes Anna (Ziemniaki Anna), Warzywa Korzeniowe, oraz Pieczone warzywa korzeniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spray 9 1/2-cala średnicy nonstick piekarnik proofskillet z oleju roślinnego sprayu; dodać 2 łyżki roztopionego masła. Ułóż halfof rundy ziemniaków w patelni, nakładających się inconcentric koła.
Posypać lekko solą i pieprzem. Naprzemienne plastry korzenia selera i plastry turnip na ziemniakach w nakładających się kręgach koncentrycznych.
Posypać rozmarynem,następnie lekko solą i pieprzem.
Drizzlewith 2 łyżki roztopionego masła. Top z barwieniem plastrów ziemniaków w nakładających się kręgach koncentrycznych.
Posypać lekko solą i pieprzem. Naciśnij szpatułką, aby zagęścić.
Rozgrzej piekarnik do 204°. gotuj warzywoprzez średnie ciepło 5 minut. Reduceheat do medium-low; przykryć i gotować untilbottom warstwa jest złoty, o 25 protokół.Odsączyć i skropić 2 łyżkami masła.
Przenieść patelnię do piekarnika; bakeuncovered aż warzywa są bardzo delikatnei złoty, 20 do 25 minut.
Uruchom mały nóż wokół warzyw doosen z patelni.
Umieść duży talerz naskillet. Używając uchwytów do garnków, mocno trzymaj patelnię i talerz razem i odwróć warzywa na talerz.
Pokroić w kliny i podawać.
Użyj krajalnicy V lub amandoline pokroić warzywa.