Warstwowy dip krewetkowy
Warstwowy dip krewetkowy to bezglutenowa i pescatariańska przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 252 kalorie . Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 1,17 USD za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut . Mieszanka oliwek, sera cheddar, krewetek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit na Twoim wydarzeniu podczas Super Bowl . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 34% wyniku , co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Podobne przepisy to czerwcowy warstwowy kremowy dip z krewetkami chili , warstwowy dip włoski i śródziemnomorski dip warstwowy .
Instrukcje
W małej misce połącz serek śmietankowy i 3 łyżki salsy; rozłożone na nienatłuszczonym 9-calowym. talerz do ciasta.
Połącz sos koktajlowy i pozostałą salsę; rozsmarować na serku śmietankowym.
Na wierzchu równomiernie rozłóż krewetki.
Połącz sery; posypać po wierzchu.
Podawać z chipsami tortilla.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki doskonale komponują się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Niner Edna Valley Sauvignon Blanc z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Niner Edna Valley Sauvignon Blanc]()
Niner Edna Valley Sauvignon Blanc
To Sauvignon Blanc niezwykle odzwierciedla wychowanie w chłodnym klimacie. Aromaty chrupiącego ogórka i spadziowego melona łączą się ze świeżo skoszoną trawą w nosie z odrobiną cierpkiego jabłka Granny Smith. Na podniebieniu jest obfite i kończy się jak kęs twardej żółtej brzoskwini – owocowe z przepysznym, ostrym finiszem.