Wakacyjny SOS Wegański
Need a SOS wegański? Świąteczny SOS wegański może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 62 kalorie. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka marchew, sól, suszone pomidory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Podobne przepisy to Świąteczny SOS, Świąteczna Pieczeń Z Sosem, oraz Ciocia Sal ' s Holiday Turkey Gravy.
Instrukcje
Ciepła 2 łyżeczka oleju roślinnego na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę, marchew, pieczarki, czosnek, sól, i czarny pieprz w gorącym oleju, aż pokryte, o 1 minutę. Przykryć i gotować, aż warzywa będą miękkie, o 30 protokół. Odkryć i zwiększyć ciepło do średniej; gotować i mieszać, aż warzywa są brązowe i karmelizowane, 7 do 10 więcej minut.
Wlać białe wino do warzyw i gotować na wolnym ogniu, aż wino zmniejszy się o 2/3, 2 do 3 minut. Wymieszaj suszone pomidory, majeranek, tymianek i wodę. Doprowadzić do duszenia, przykryć i gotować, aż warzywa będą bardzo miękkie, o 30 protokół. Odcedź płyn do dużej miarki, używając łyżki, aby wcisnąć do kubka jak najwięcej płynu.
Podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego w rondlu na średnim ogniu; wymieszać mąkę i gotować, stale mieszając, aż mieszanina mąki będzie złotobrązowa, około 5 minut.
Ubij w zastrzeżonym płynie roślinnym i gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, 3 do 5 minut.