Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj świątecznych eklerek z czekoladowo-miętowym Ganache. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.6 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka skrobi kukurydzianej, wody, jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Świąteczne wypieki: eklerki z czekoladowo-miętowym Ganache, Ciasto Czekoladowo-Miętowe Ganache, oraz Miętowe Ciastka Z Podwójną Czekoladą Ganache dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do ciasta: Wyśrodkuj dwie półki na środku piekarnika i rozgrzej do 425 stopni. Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem. Przygotuj torebkę z dużą, okrągłą końcówką. Jeśli nie masz torebki na ciasto, torba na zamek błyskawiczny z odciętym rogiem będzie działać dobrze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Posypać mąką i szybko wymieszać drewnianą łyżką. Stale mieszając, gotuj ciasto przez około 2 minuty, lub aż ciasto uformuje kulkę i odciągnie się od boków patelni, a na dnie nie ma już wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, Obrane
4
Wyjąć z ognia i odstawić na 2 minuty, mieszając cztery lub pięć razy, aby ciasto nie przyklejało się do dna gorącej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Ciasto przełożyć do dużej miski. Używając miksera elektrycznego, ubijaj jajka po kolei. Po dodaniu wszystkich jajek ubijaj, aż ciasto uzyska jednolitą konsystencję; powinno być lepkie i uformować miękkie piki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Łyżka ciasta do torebki z ciastem lub dużej torebki na suwak z dużym kącikiem. Wyłożyć ciasto na przygotowaną blachę w 6-calowe paski o szerokości i długości włoskiej kiełbasy. Pamiętaj, aby pozostawić 2 cale miejsca między ciastami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoska Kiełbasa
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Przesuń blachę do piekarnika i piec przez 15 minut, a następnie zmniejszyć ogień do 375 stopni i piec przez kolejne 30 minut, lub aż wypieki nadmuchać i są wspaniały złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia. Po całkowitym wystygnięciu eklerki przeciąć na pół długości za pomocą ząbkowanego noża do chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Nóż Do Chleba
9
Podczas gdy wypieki są chłodzenia, przygotować ciasto krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Ciast
10
Do ciasta śmietany: w garnku 3-litrowym o grubym dnie, ubić razem mleko i żółtka. Odstawić. W małej misce przesiać mąkę, skrobię kukurydzianą, cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Ciast
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
11
Ustaw garnek z mlekiem i żółtkami na średnim ogniu, podgrzewając, aż bąbelki utworzą się na krawędziach i powierzchnia zacznie parować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
12
Posypać mieszaniną mąki, ubijając szybko, aby rozbić wszelkie grudki. Doprowadzić krem ciasto tylko do wrzenia, stale mieszając, i zmniejszyć ogień do niskiej. Gotować, aż śmietana zgęstnieje i mocno pokryje tył łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Ciast
Miniaturowe Wafle Waniliowe
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
13
Zdjąć z ognia.
14
Wymieszać z masłem i wanilią, mieszając do całkowitego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Niech ciasto krem ostudzić całkowicie przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Ciast
1
Wlać czekoladę do metalowej miski. Znajdź garnek wystarczająco duży, aby wygodnie pomieścić metalową miskę do mieszania bez upuszczania całej miski do środka. Odstawić miskę z czekoladą na bok. Napełnij pusty garnek do połowy wodą i ustaw na średnim ogniu, aby się zagotować. Gdy woda zagotuje się, zmniejsz płomień do niskiego, aby woda pozostała gorąca bez wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
Słonina Wieprzowa
2
Do małego rondla na średnim ogniu dodaj śmietanę, masło i ekstrakt mięty.
Stale ubijając, podgrzej krem do wrzenia, ale nie pozwól, aby faktycznie się zagotował. Powinieneś zobaczyć bąbelki tworzące się wokół krawędzi doniczki. Jeśli używasz termometru, temperatura kremu powinna wynosić około 180 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Słonina Wieprzowa
4
Ustaw miskę czekolady do garnka z wrzącą wodą, tworząc podwójny kocioł. Natychmiast wlać gorącą śmietanę na posiekaną czekoladę i ubijać, aż będzie całkowicie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
5
Wyjmij czekoladę z ognia i pozostaw do ostygnięcia na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1
Wyjąć górną połowę eklerów i łyżkę kremu do ciasta w dolną część ciasta francuskiego. Wymień górę i ustaw wypieki na stojaku chłodzącym z kawałkiem folii rozłożonej pod spodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Ciast
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Smażone Krewetki
2
Skrop eklerki ciepłym ganache, zbierając dodatkowy lukier z folii i wlewając go z powrotem do miski. Jeśli ganache zacznie twardnieć, połóż go z powrotem nad podwójnym kotłem i mieszaj, aż się nagrzeje i trochę poluzuj.