Wafle Z Mąki Kukurydzianej
Need a deser wegetariański? Wafle z mąki kukurydzianej mogą być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 40. Jedna porcja zawiera 62 kalorie, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, masło, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 8%, to danie jest improvable. Spróbuj Wafle Benne, Wafle Waniliowe, oraz Wafle Morawskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, ubić masło i cukier, aż będzie gładka. Ubić w jajku i wanilii, aż dobrze wymieszane.
W innej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia. Wymieszać lub ubić do mieszaniny masła, aż dobrze wymieszane.
Podziel ciasto na pół i uformuj każdą porcję na 2-calową kłodę o grubości.
Zwijaj mocno woskowany papier wokół każdego dziennika, aby owinąć hermetycznie. Zamrażać, aż ciasto będzie wystarczająco twarde, aby pokroić starannie, co najmniej 2 godziny lub do 3 tygodni.
Rozpakuj ciasto. Używając cienkiego, ostrego noża, pokrój kłody w poprzek na plasterki o grubości 1/8 cala.
Lay plastry 3 cali od siebie na masle lub gotowania pergaminu pokryte 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia; jeśli ciasteczka spłaszczony po cięciu, przekształcić palcami.
Piec ciasteczka w piekarniku 350, aż krawędzie są lekko rumiane, 15 do 18 minut; jeśli pieczenia więcej niż jedną patelnię na raz, przełączanie pozycji patelni w połowie pieczenia. Za pomocą szerokiej szpatułki przenieś ciasteczka do stojaków w celu ostygnięcia.