Wachauer Aprikosenknodel (Pierogi Morelowe)

Wachauer Aprikosenknodel (Pierogi Morelowe)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Wachauer Aprikosenknodel (pierogi morelowe). Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 680 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.67 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, ziemniaki, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać brandy można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pierogi Morelowe, Pierogi Morelowe, oraz Ziemniaczane Pierogi Morelowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki zetrzeć na tarce. Odmierz i przesiać mąkę. Odmierz masło. Kostki cukru namoczyć w brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
Dżem Jagodowy Dobrej JakościDżem Jagodowy Dobrej Jakości
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
2
Usuń kamień z całych moreli. Zmierz bułkę tartą, cukier i brandy. Odmierz składniki na sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
3
Mąkę wymieszać z tartym ziemniakiem, dodać sól i żółtko. Natrzeć masłem, a następnie obrócić ciasto na obsypaną mąką deskę i zagnieść. Naciśnij ciasto do 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Dżem Jagodowy Dobrej JakościDżem Jagodowy Dobrej Jakości
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Umieść bryłę brandowanego cukru w każdej połowie moreli, przykryj kolejną połówką moreli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
5
Ciasto pokroić na 4-calowe kwadraty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
6
Umieść morelę na środku i owinąć ciasto wokół, ściskając krawędzie ciasta razem. Przyciąć na zewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
7
Tocz pierogi między dłońmi. Wrzuć pierogi do dużego rondla z osoloną wrzącą wodą. Gotować delikatnie przez 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Niesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na PatelniNiesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na Patelni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do PosmarowaniaMasło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
8
Wyjąć łyżką szczelinową i odsączyć. Bułkę tartą podsmażyć z cukrem i 3 łyżkami świeżego masła, aż będzie chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
9
Pierogi zawijamy w bułkę tartą i posypujemy cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Niesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na PatelniNiesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na Patelni
10
Umieścić na podgrzewanym naczyniu. Polać sosem morelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1
Połówki moreli z brandy i sokiem z moreli umieścić w blenderze i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nektar MorelowyNektar Morelowy
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Podgrzać delikatnie w rondlu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do PosmarowaniaMasło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn