Wachauer Aprikosenknodel (Pierogi Morelowe)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Wachauer Aprikosenknodel (pierogi morelowe). Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 680 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.67 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, ziemniaki, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać brandy można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pierogi Morelowe, Pierogi Morelowe, oraz Ziemniaczane Pierogi Morelowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki zetrzeć na tarce. Odmierz i przesiać mąkę. Odmierz masło. Kostki cukru namoczyć w brandy.
Usuń kamień z całych moreli. Zmierz bułkę tartą, cukier i brandy. Odmierz składniki na sos.
Mąkę wymieszać z tartym ziemniakiem, dodać sól i żółtko. Natrzeć masłem, a następnie obrócić ciasto na obsypaną mąką deskę i zagnieść. Naciśnij ciasto do 1/4 cala grubości.
Umieść bryłę brandowanego cukru w każdej połowie moreli, przykryj kolejną połówką moreli.
Ciasto pokroić na 4-calowe kwadraty.
Umieść morelę na środku i owinąć ciasto wokół, ściskając krawędzie ciasta razem. Przyciąć na zewnątrz.
Tocz pierogi między dłońmi. Wrzuć pierogi do dużego rondla z osoloną wrzącą wodą. Gotować delikatnie przez 12 minut.
Wyjąć łyżką szczelinową i odsączyć. Bułkę tartą podsmażyć z cukrem i 3 łyżkami świeżego masła, aż będzie chrupiąca.
Pierogi zawijamy w bułkę tartą i posypujemy cynamonem.
Umieścić na podgrzewanym naczyniu. Polać sosem morelowym.
Połówki moreli z brandy i sokiem z moreli umieścić w blenderze i puree.
Podgrzać delikatnie w rondlu.