Vindaloo wieprzowe z Raitą
Need a danie główne bezglutenowe? Wieprzowina Vindaloo z Raitą może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz mielony pieprz, ryż basmati, ogórek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 75%. Podobne przepisy to Wieprzowina Vindaloo (Pikantny Gulasz Wieprzowy Goanese), Vindaloo Wieprzowe, oraz Vindaloo Wieprzowe.
Instrukcje
Aby przygotować raita, łyżka jogurtu na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych; rozprowadzić do grubości 1/2 cala. Przykryć dodatkowymi ręcznikami papierowymi; odstawić na 5 minut.
Zeskrobać do miski za pomocą gumowej szpatułki. Wymieszać z ogórkiem, 3/4 szklanki pomidora, 1/4 łyżeczki soli, i garam masala; przykryć i przechowywać w lodówce.
Aby przygotować vindaloo, cebulę i następne 13 składników (przez wieprzowinę) połączyć w dużej misce; marynować w lodówce 30 minut.
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj mieszankę wieprzową; smażyć 7 minut lub aż lekko rumiane. Wymieszać 1 szklankę pomidora. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż wieprzowina będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino można spróbować jest Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
![Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner]()
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Kwieciste, delikatne owoce limonki, jabłka i sosny jabłko z nutą ziół, przypraw i drożdży, miękkie w pierwszym smaku, pomimo żywej kwasowości, a następnie proste, świeże na podniebieniu, sypkie owoce, niuanse mineralne, dobra struktura i równowaga, średnie ciało i drobne minerały w pikantnym wykończeniu.Idealny towarzysz wielu przystawek, takich jak wędzony pstrąg, szynka, zimne warzywa, tapas, czy świeży marynowany kozi ser z ziołami; również bardzo dobry z grillem rybnym, owocami morza lub pieczonym kurczakiem.