Vidalia Placki Cebulowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Vidalian cebula Fritters. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 1G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 35 i kosztuje 13 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz grubą sól, rzepak, sos chili-czosnek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to ONION Pakora, jak zrobić ONION Pakoras / placki cebulowe, Vidalian Ciasto Cebulowe, oraz Vidalian Dip Cebulowy.
Instrukcje
Umieść 1 3/4 szklanki mąki, proszek do pieczenia i sól w dużej misce i ubijać do wymieszania.
Umieścić 2 szklanki mleka, jajka, ocet, i gorący sos w innej misce i ubijać do mieszania, a następnie wlać do mieszaniny mąki i ubijać aż tylko mieszane; nie overmix. Wymieszaj pokrojoną cebulę i pozostaw ciasto na 30 minut. Powinien być nieco grubszy niż ciężki krem. Jeśli nie, posyp trochę więcej mąki. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj trochę więcej mleka. Ciasto powinno wyglądać nieco swobodnie, a nie ciasto.
Rozgrzej piekarnik do najniższego ustawienia.
Wlać olej roślinny na głębokość 4 cali do dużego, ciężkiego rondla i podgrzać do 191° na termometrze do głębokiego smażenia. Wrzucić ciasto z cebulą do gorącego oleju przez łyżkę stołową, kilka na raz i smażyć, obracając raz, aż placki będą złociste z obu stron, w sumie około 3 minut. Placki będą miały nieregularny, pajęczy wygląd, z kilkoma luźnymi kawałkami cebuli uciekającymi tu i tam. Sprawdź placek przez łamanie go otworzyć, aby zobaczyć, czy środek jest gotowane; to nadal wydaje się unset, gotować 1 minutę więcej.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Umieść placki w piekarniku, aby utrzymać ciepło, podczas gdy skończysz smażyć je wszystkie.
Podawać na serwetce wyłożonej serwetką lub w wyłożonym plecionym koszu, któremu towarzyszy SOS zanurzeniowy w jednej lub kilku miseczkach.
Fragment posiłku personelu z Chanterelle Copyright 2000 by David Waltuck and Melicia Phillips Used by Permission of Workman Publishing Co. Inc., Nowy Jork
Żadna część niniejszej publikacji nie może być powielana bez pisemnej zgody pracownika