VELVEETA® serowy kurczak Fajitas
VELVEETA® serowy kurczak Fajitas może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 52. Jedna porcja zawiera 28 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Jeśli masz cebulę, mielony kminek, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 52 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to VELVEETA® One Pot serowy kurczak i brokuły ryż, VELVEETA® Easy Cheesy Pot Pie, oraz VELVEETA® Hot ' N Cheesy Crab Dip.
Instrukcje
Wymieszać sok z limonki i papryki jalapeno w średniej misce.
Dodać kurczaka; przykryć. Przechowywać w lodówce 30 min. do marynowania.
Kurczak odcedzić, marynatę wyrzucając; kurczaka odstawić na bok.
Gotować i mieszać cebulę i paprykę w gorącym oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 3 min. lub do momentu, gdy warzywa będą chrupiące-delikatne.
Dodać kurczaka; gotować 5 do 7 min. lub do czasu, aż kurczak zostanie ugotowany, mieszając od czasu do czasu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodać VELVEETĘ z 2% mleka i kminku; dobrze wymieszać. Gotować, aż VELVEETA całkowicie się stopi, mieszając od czasu do czasu.
Łyżka mieszanki kurczaka równomiernie na tortille; zwinąć lub złożyć tortille na pół.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."