Ulubione Kulki Popcornu
Ulubione kulki popcornu wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 297 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 62 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz masło, popcorn, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Spróbuj Popcorn Ball: Kulki Popcornu Z Orzecha Klonowego, Kulki Popcornu, oraz Kulki Popcornu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj 1 łyżkę oleju do rondla 4 quart i podgrzać na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać 1/2 szklanki popping kukurydzy. Utrzymuj pan w ciągłym ruchu. Gdy kukurydza przestaje pękać, usuń z ognia. Powtarzaj, aż cała kukurydza zostanie pęknięta.
Umieść popped kukurydzę w misce z masłem.
W rondlu 2 quart roztopić masło. Wymieszać z cukrem, melasą i solą. Włóż termometr cukierki w rondlu i gotować mieszaninę cukru na średnim ogniu, aż termometr czyta 260 stopni F (126 stopni C).
Syrop polać kukurydzą, dokładnie mieszając popcorn. Maślane dłonie lekko. Uformuj popcorn na 12 do 14 kulek.