Ugotuj książkę: zapiekanka z buraków
Nigdy nie możesz mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj gotować książkę: zapiekanka z buraków spróbuj. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 226 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz ser ricotta, pieprz, krakersy maślane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: słodkie ziemniaki Au Gratin, Ugotuj książkę: zupa buraczana z fetą, oraz Ugotuj książkę: ciasto z nasion buraka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Roztopić masło w 12-calowej patelni sauté na średnim ogniu.
Dodać grzyby i czosnek i smażyć przez 1 do 2 protokół.
Dodać buraki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zielenina zacznie więdnąć, 2 do 3 minut.
Zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia.
Ubić jajka, ricottę, parmezan i 1/2 łyżeczki soli. Złożyć mieszaninę sera do lekko schłodzonych zieleni.
Wlać to do lekko maślane 9-by-11-calowe szklane naczynie do pieczenia i top z pokruszonych krakersów.
Przykryć folią aluminiową o dużej wytrzymałości i piec przez 30 minut. Odkryć i piec przez dodatkowe 7 do 8 protokół, lub do krakersy są ładnie rumiane. Schłodzić przez 5 minut przed podaniem.